Adobe week: Wat is nieuw in Adobe XD CC 2020?

Login page met Adobe XD 2020 voor een CRM SysteemFoto: © MJB Events PR

Adobe week: Wat is nieuw in Adobe XD CC 2020?

Adobe XD is een relatief nieuw product van Adobe. Een programma waarbij prototypes en wireframes mee gemaakt kunnen worden. Vandaag gaan we kijken wat er anders is in Adobe XD 2020.

 

 

Wat is Adobe XD?

Adobe XD wordt al enkele jaren gebruikt binnen Adobe en voor uiteenlopende UX Design projecten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld vooraf opgestelde buttons, uiterlijk of gaat u van start met een nieuw leeg document.

Door middel van de traditionele lagen en tools die herkenbaar zijn van de andere Adobe producten kunnen nieuwe ontwerpen worden uitgevoerd. Dit kan dan worden gecombineerd met de mogelijkheid om animaties toe te voegen aan het nieuwe ontwerp.

Het programma is overzichtelijk ingericht en heeft een vaste indeling. Wanneer u deze indeling goed kent, dan zul u zien dat u mooie UX en UI Design projecten kunt realiseren.

 

Wat is nieuw in Adobe XD 2020?

Adobe XD 2020 heeft ook een update gekregen met nieuwe functies. Er moet daarbij wel gezegd worden dat dit programma met regelmaat geüpdate wordt met nieuwe functies, verbeteringen en prestatieverbeteringen. Laten we kijken welke functies er vernieuwd zijn in de Adobe XD 2020 versie.

Verandering 1: Coediting

Met de coediting optie kan er gezamenlijk gewerkt worden aan een document. Hierbij moet het document wel in de cloud worden opgeslagen. Door de verbeterde techniek is het mogelijk geworden om tegelijkertijd aan hetzelfde document te werken zonder verlies van snelheid, workflow of het dupliceren van verschillende versies.

Verandering 2: Componenten

Het is nu mogelijk geworden om interactieve elementen toe te voegen aan het prototype dat gemaakt wordt in Adobe XD 2020. Hierdoor hoeft er geen onnodig werk verricht worden. Dit kan gewoon gedaan worden door de mogelijkheden die worden aangeboden in de gebruikersinterface van het programma zelf. Zo kunt u nog sneller werken aan uw prototype dat u kunt afleveren aan uw klant of opdrachtgever.

Verandering 3: Geschiedenis

Met de komst van de nieuwste versie wordt ook de geschiedenis bijgehouden. Hierdoor kunt u overzichtelijk zien wanneer er welke wijziging is toegepast. Ook kunt u terugvallen op voorgaande versies. Of bijvoorbeeld door belangrijke versies te markeren in het systeem.

Met deze versies kan er ook gekeken worden wat de veranderingen zijn. Hierdoor kunnen sommige wijzigingen alsnog overgenomen worden in het nieuwste prototype dat gemaakt is met Adobe XD 2020.

Wat is nieuw in Adobe XD 2020 met UX Design en UI Design

Verandering 4: Trigger

Met de trigger is het nu mogelijk gemaakt om interactie toe te passen binnen het prototype. Daarbij kunnen animatie zoals hover functies worden toegepast. Hierdoor kan er meer interactie gecreëerd worden waardoor de klant een beter beeld krijgt van wat het eindproduct zal zijn.

Verandering 5: Interactie

Vanuit één object kan er meerdere lijnen getekend worden die met elkaar gelinkt kunnen worden. Hierdoor wordt de prototype modus nog beter weergegeven en kan de klant een beter beeld krijgen van hoe het eindproduct eruit komt te zien. Dit kan gerealiseerd worden door middel van een drag and drop functie.

Verandering 6: Plug-in manager

Het was al even mogelijk om met Adobe XD de plug-in manager te gebruiken. Met de 2020 update is deze plug-in manager geüpdate en opnieuw vormgegeven. Hierdoor is het makkelijker geworden om te zoeken naar plug-ins, collecties te vinden en eventueel andere dingen te zoeken via de plug-in manager. Dit komt de gebruikerservaring dan voor de gebruiker ten goede.

UX Design en UI Design met Adobe XD 2020

Verandering 7: Delen

Het delen van een prototype was al mogelijk. Door de nieuwste update is het deelscherm nu toegankelijker gemaakt waarbij er gekozen kan worden hoe het prototype gedeeld moet worden. Daarbij kan bijvoorbeeld gekozen worden tussen lay-out voor review, voor ontwikkeling, voor presentatie of voor het testen van de gebruikerservaring.

Het toepassen van een wachtwoord beveiliging zou het veiliger moeten maken van het delen van het prototype. Hiermee voorkomt men dat onbevoegden toegang zouden kunnen krijgen tot nieuwe versies van een gemaakt prototype.

Verandering 8: Creative Cloud bibliotheken

Door de update van Creative Cloud is het nu mogelijk gemaakt om de Creative Cloud bibliotheken te raadplegen in Adobe XD 2020. Hiermee hoeft u niet meer eerst de content te downloaden dan te importeren in het prototype. Door deze aanpassingen hoeft u alleen maar te zorgen dat de assets, lettertype en eventuele afbeeldingen in de cloud zijn opgeslagen van Adobe.

Conclusie

Met deze update van Adobe XD 2020 wordt de gebruikerservaring weer een stapje hoger gebracht. Bijvoorbeeld door de integratie van de Creative Cloud bibliotheken en de samenwerkingen tussen andere Adobe producten en elementen. Hiermee haalt u het meeste uit uw prototype die u voor uw klant zal ontwerpen. Mocht u vragen hebben over Adobe XD 2020 of hulp nodig zijn, dan kunt u gerust contact opnemen via het contactformulier.

Wat is nieuw in Adobe XD 2020 met UX Design en UI Design

Tags: