Webdevelopment

In de laatste jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor de online wereld. Ook wel de wereld van de bereikbaarheid, waarbij wij als mensen eigenlijk 24/7 bereikbaar moeten zijn. Allemaal natuurlijk erg leuk en aardig, maar dit vraagt ook om veranderingen binnen het gebruik van online diensten. Denkt u bijvoorbeeld maar eens aan de beveiliging. Vandaag bespreek ik samen met u wat voor soorten beveiligingscertificaten (SSL Certificaten) u kunt kopen. Maar eerst zal ik beginnen met een korte uitleg wat een SSL Certificaat eigenlijk precies is.

Websites van organisaties of bedrijven moeten een beveiligde verbinding hebben wanneer zij persoonsgegevens versturen of ontvangen. Zowel via contactformulieren, webshops of via de e-mail. Sinds jaren zijn er betaalde certificaten van bijvoorbeeld Comodo, GlobalSign of GeoTrust. In 2015 is het gratis Let’s Encrypts certificaat van start gegaan. Maar is het wel verstandig om dit te gebruiken?

Als u zelf een website wil maken met een gekozen domeinnaam, dan heeft u een stukje server nodig om de bestanden op te zetten. Dit stukje server kunt u afhuren bij een webhosting. Vaak hetzelfde bedrijf waar u uw domeinnaam laat registreren. Maar wat is nou eigenlijk een webhosting?

Zoals u misschien weet ben ik in oktober 2013 begonnen met mijn eigen website MJB Events PR. Maar hoe zijn websites eigenlijk ontstaan? Waarom is het tegenwoordig belangrijk om een website als organisatie of bedrijf te hebben? Ik zocht het voor u uit!