Microsoft lanceert later dit jaar Microsoft Office 2021

Microsoft lanceert later dit jaar Microsoft Office 2021Foto: © Microsoft Corporation

Microsoft lanceert later dit jaar Microsoft Office 2021

Microsoft bracht eind 2018 haar laatste Microsoft Office 2019 pakket uit. Afgelopen week heeft Microsoft bekend gemaakt dat Microsoft, later in 2021, Microsoft Office 2021 zal gaan uitbrengen voor de Windows en macOS computers. Dit is de Microsoft Office programma’s waar geen abonnement voor nodig is zoals dat wel nodig is om gebruik te maken van Microsoft 365. In dit artikel vertel ik je meer over Microsoft Office 2021.

Wat is Microsoft Office?

Microsoft Office is een softwarepakket van Microsoft. Afhankelijk van de versie die iemand heeft, worden er verschillende soorten pakketten aangeboden. De producten die meekomen met de uitgebreidste versie, genaamd Microsoft Office 2019 Professional Plus, komt met de programma’s:

  • Microsoft Outlook
  • Microsoft Word
  • Microsoft Excel
  • Microsoft Access
  • Microsoft OneDrive (zonder extra data, is ook los te installeren)
  • Microsoft Publisher
  • Microsoft PowerPoint
  • Microsoft OneNote (zonder abonnement, is ook los te installeren)
  • Skype for business (is een zakelijke account voor nodig)

 

Met deze programma‚Äôs kunnen verschillende soorten content gemaakt worden, zoals teksten, financi√ęle overzichten, databaseconnecties, visuele content. Presentaties en het versturen van e-mail. Het voordeel van deze Microsoft producten is dat de gebruiker ervoor kan kiezen om een integratie te hebben tussen de programma‚Äôs. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om grafieken en diagrammen automatisch te laten verbinden met Microsoft Excel 2019. Op deze manier kan je ervoor kiezen om de content aan te maken in Microsoft Word, of toch aan te passen in Microsoft Excel. Net wat jij prettiger vind.

Microsoft Office 2021

Ondanks dat we nog niet veel weten over deze nieuwe release, waarbij waarschijnlijk dezelfde producten zijn toegevoegd aan het pakket zoals in de 2019 versie, word Microsoft Office 2021 voorzien van een aantal handige functies.

Zo zal Microsoft Office 2021 beschikbaar komen voor zowel Windows als Apple computers, waarbij zowel ondersteuning komt voor de 32-bit als de 64-bit systemen. Hierbij word de ondersteuningsperiode verkort tot 5 jaar naar de lancering van de software. Voorheen werden Microsoft Office pakketten nog ondersteund met 7 jaar na lancering.

Dark mode

Volgens bronnen zou de nieuwste versie van Microsoft Office ondersteuning krijgen tot de dark mode functie, waarbij het ook mogelijk moet zijn om met de Microsoft producten te werken als er weinig ligt in de omgeving van de gebruiker is.

OneNote

Ook is bevestigd dat OneNote, de notitie app van Microsoft, toegevoegd is aan de 2021 editie. Deze notitie app is ook te installeren als losstaande app waarvoor je alleen een Microsoft-account nodig bent.

Microsoft Office LTSC voor bedrijven

Microsoft Office LTSC (Long-Term Serving Channel) is een nieuwe variant voor bedrijven, die naast de gewone standaardversies ook beschikbaar gaat komen. Belangrijke functies die daarin veranderen is de dark mode functie, toegankelijkheid, integratie met Dynamic Arrays en XLOOKUP in Microsoft Excel 2021. Verder worden er in deze versie als in de versie van 2021 geen grote veranderingen verwacht.

Conclusie

We kunnen concluderen dat Microsoft met haar Microsoft Office pakketten luistert naar haar klanten. Niet iedereen is al klaar om over te stappen naar de cloud variant van Microsoft Office, genaamd Microsoft 365. Daarom zal de prijs van Microsoft Office 2021 niet duurder zijn dan haar voorganger Microsoft Office 2019. De Microsoft Office LTSC versie zal haar eerste preview lanceren in april 2021. Naar verluid word deze versie 10 % duurder dan de gewone 2021 versie voor consumenten. Beide versies worden in de tweede helft van 2021 verwacht waarvoor geen abonnement voor nodig is. Om beide versies zal het gaan om een eenmalige aankoop.

Tags: