App van de week: Skype (Microsoft)

App van de week SkypeFoto: © Skype (bewerkt)

App van de week: Skype (Microsoft)

Skype is het social media platform van Microsoft waarmee je gratis kunt bellen en videobellen naar andere Skype gebruikers. Het platform is in 2003 gelanceerd door Microsoft. In dit artikel leg ik meer uit over wat Skype precies is.

Wat is Skype?

Skype is in 2003 gelanceerd door Microsoft of bel en videobel dienst. Via een Skype account kan een gebruiker gratis berichten versturen, afbeeldingen of video’s uploaden en andere gebruikers bellen of videobellen. Voorheen was dit platform samen met MSN (Windows Live Messenger) beschikbaar als chatdienst, maar sinds 2013 zijn beide platformen samengevoegd tot één centraal platform.

Naast het gratis account is het ook mogelijk om een (buitenlands) telefoonnummer te nemen en daar tegoed op te zetten. OP deze manier kan je bijvoorbeeld Skype ook gebruiken voor de zakelijke dienstverlening. Skype is daarbij dan ook beschikbaar voor de gewone consument, maar ook beschikbaar voor Skype for Business waarbij bedrijven ook gebruik kunnen maken van Skype

Wat kan je doen met Skype?

Naast het sturen van chatberichten en andere media items zoals afbeeldingen, video’s en URL’s kan je ook bellen. Hiermee kan je gratis bellen naar andere gebruikers, of bellen naar vaste of mobiele telefoonnummers wanneer je een nummer heeft gekocht via Skype. Hiervoor kan je dan ook tegoed aanschaffen die je kunt gebruiken wanneer je bijvoorbeeld naar het buitenland wil bellen (zowel vast als mobiel.

Skype kan ingezet worden als een PlayStation Portable (PSP) via een PlayStation Vita (PSVita) uit de PlayStation Store. Op deze manier kan je met vrienden contact blijven houden wanneer je op de PlayStation aan het spelen bent. Het enige wat je daarvoor nodig bent is de PlayStation Store waar je de app via download en configureert met je (bestaande) account.

Uiteraard kan je Skype ook altijd nog gebruiken via je tablet of via je smartphone. Door de frontcamera van je apparaat kan je op die manier nog contact houden met de andere gesprekspartner via bijvoorbeeld videobellen.

Conclusie

Skype is een ingeburgerd platform dat nog steeds veel gebruikt wordt. Door de komst van andere (video)belfuncties zoals WhatsApp, Facebook, WeChat en Line is het gebruik van Skype deels teruggelopen. Ondanks dat wordt er binnen veel bedrijven en landen nog met regelmaat gebruik gemaakt van het platform.

Download de Skype app voor Android toestellen.
Download de Skype app voor Apple toestellen.