App van de week: Painter Mobile (Corel Corporation)

App van de week - Painter Mobile (Corel Corporation)Foto: © MJB Events PR

App van de week: Painter Mobile (Corel Corporation)

De app van deze week is Painter Mobile van Corel Corporation. Een app waarmee u nieuwe content mee kunt maken via uw smartphone of via uw tablet. In dit artikel vertel ik u meer daarover!

Wat is Painter Mobile?

De Painter Mobile app is gemaakt door Corel Corporation, dat onder meer bekend is van haar CorelDRAW Graphic Suite, CorelTechnical Suite en van bijvoorbeeld Corel Painter. Met de mobiele app kunt u altijd nieuwe creaties maken wanneer de inspiratie bij u opkomt. Door middel van de material design guide van Google is de lay-out van de app met regelmaat geüpdate zodat deze het beste aansluit bij uw eigen behoeftes.

Binnen de app is het mogelijk om drie verschillende workflows aan te houden. De eerste workflow is photo paint, waarbij u een foto kunt omzetten en kunt tekenen als een geverfde afbeelding. De tweede mogelijkheid is een trace tekening waarbij er een tekening nagetekend (of overgetrokken) kan gaan worden. De derde mogelijkheid is om vanaf het begin te beginnen waar u uw creativiteit de vrije hand laat gaan.

Naast deze verschillende workflows is het mogelijk om verschillende effecten toe te passen. Zo kunt u een afbeelding met elkaar blenden, kunt u verschillende effecten gebruiken, worden er voorgeselecteerde kwasten beschikbaar gesteld en zou u de toolbar kunnen gebruiken met overzichtelijke tools die u kent van de andere Corel producten voor op de computer.

Het eindresultaat kunt u delen via een digitale afbeelding als PNG of JPG. U zou de afbeelding ook kunnen uitprinten om op de hangen (en in te lijsten), of zou u kunnen hergebruiken voor een andere (toekomstige) ontwerp dat u binnen de applicatie maakt. Door de Samsung PEN.UP service kunt u beter werken met afbeeldingen en deze ook onderling met elkaar delen. Dit is allemaal onderdeel van de Painter Mobile 2.0 applicatie.

Conclusie

We kunnen concluderen dat de Painter Mobile app van Corel Corporation een interessante keuze is om nieuwe kunst te delen via uw vingertoppen. De gratis versie van de app komt met 16 verschillende kwasten die u kunt inzetten om uw content mee te maken. Wil u meer doen met de applicatie, dan zou u gebruik kunnen maken van de betaalde versie. Deze kost $ 4,99 waarbij 70 natuurlijke kwasten beschikbaar meekomen.

 

Download de Painter Mobile (Corel) app voor Android toestellen.
Download de Painter Mobile (Corel) app voor Apple toestellen.