App van de week: Microsoft Outlook

App van de week - Microsoft Outlook

Microsoft Outlook is voor deze week de app van de week. Een bekende app die door veel gebruikers zakelijk word ingezet, bijvoorbeeld via de smartphone, tablet of computer. In dit artikel ga ik het hebben over de Microsoft Outlook app voor de smartphone.

Wat is Microsoft Outlook?

Microsoft Outlook, ook bekend als Microsoft Office Outlook, is een programma van Microsoft waarmee je je e-mail kunt beheren. Het programma is vooral bekend als onderdeel van Office. Tot en met 2002 stond het programma bekend om haar naam Outlook, tussen 2002 en 2010 werd het Microsoft Office Outlook genoemd en sinds 2010 tot en met heden staat het programma bekend als Microsoft Office en is daarmee ook één van de meest gebruikte e-mail clients.

De app Microsoft Outlook

Naast de software en de webversie van Microsoft Outlook is ook de app Microsoft Outlook op de markt gebracht. In deze app kan de gebruiker ook zijn of haar e-mail beheren, maar dan via de mobiele app voor de smartphone. Naast het beheren van de e-mail is het voor de gebruiker ook mogelijk om contacten aan te maken, deze contacten te synchroniseren met de smartphone en (verschillende) agenda’s te beheren.

Het is daarbij goed om te vertellen dat niet alle (premium) functies ook beschikbaar zijn voor de gratis gebruikers. Microsoft heeft al verschillende jaren haar jaarlijkse abonnement van de Microsoft Office 365. Daarmee krijg je, wanneer je de app gebruikt, toegang tot verschillende premium functies waarbij je ook 1 terabyte aan OneDrive cloudopslag zal krijgen.

Gelukkig heeft de app wel, in tegenstelling tot andere e-mail apps, de mogelijkheid om verschillende Microsoft accounts toe te voegen. Zo werkt de app goed samen met Microsoft Exchange, Microsoft 365, Outlook.com, Gmail en Yahoo Mail.

Conclusie

We kunnen concluderen dat Microsoft hard werkt aan het ontwikkelen van een platform dat op verschillende apparaten goed kan samenwerken. Het is dan ook een kwestie van tijd dat Microsoft Outlook één van de grootste e-mail clients gaat worden van de markt. Tot die tijd kunnen we genieten van Microsoft Outlook via verschillende apparaten, waarbij u zelf de keuze heb via welk apparaat jij je e-mail gaat beheren.

Download de Microsoft Outlook app voor Android toestellen.
Download de Microsoft Outlook voor Apple toestellen.
Bekijk Microsoft Outlook via de browser.