App van de week: Google Podcasts

Social media platform Clubhouse is een nieuw opkomt platform© MJB Events PR © Michael van den Berg © MJB Vormgeving

App van de week: Google Podcasts

Ik luister graag naar podcast, bijvoorbeeld wanneer ik onderweg ben of wanneer ik aan het wandelen ben. Google heeft een interessante app ontwikkeld genaamd Google Podcast. In dit artikel vertel ik meer over deze app van de week.

Wat is Google Podcasts?

Google Podcasts is in 2018 door het Google team gelanceerd. Met deze applicatie kunt u zowel online als offline (nadat u de podcasts eerst gedownload heeft) de gewenste podcast luisteren. Een podcast is als het waren een ingesproken audiobestand waarbij één of meerdere personen over een specifiek onderwerp praten. Alle gedownloade podcasts worden netjes georganiseerd in de app op uw smartphone of tablet, zodat u altijd weet waar u bent gebleven.

Met deze Google Podcasts kunt u verder zoeken binnen de app naar andere interessante kanalen en podcasts. Op deze manier ontdekt u wellicht een hele interessante podcasts tegen van bijvoorbeeld GaryVee, Eelco de Boer, IMU of Tony Robbins.

Naast de zoekfunctionaliteit kunt u ook abonnee worden van een bepaald kanaal. Zo krijgt u in uw gepersonaliseerde feed de gewenste podcasts te zien die u kunt luisteren. Aan de hand van deze informatie doet Google aanbevelingen van mogelijk andere interessante podcasts.

Naast het volgen, luisteren en ontdekken zitten er ook functies in zoals het versneld afspelen van een podcast, het pauzeren van een podcast, het bekijken van de luistergeschiedenis, het afvinken van een podcast of het delen van een podcast via andere platformen. Naast de app voor Apple en Android telefoons is het ook mogelijk om de podcast via de computer te beluisteren. Dit kunt u doen door te navigeren naar podcasts.google.com. Hiervoor heeft u alleen wel een Google-account nodig om te weten welke podcasts u wel en welke podcasts u niet heeft geluisterd.

Conclusie

We kunnen concluderen dat de Google Podcasts app een handige toevoeging is voor ons dagelijkse leven. Zo kunnen we overal waar we ook zijn naar een podcast luisteren. Google Podcasts bied veel nationale als internationale kanalen aan, die ook te vinden zijn op onder meer Spotify podcasts. Het is maar net wat uw voorkeur heeft, maar deze Google Podcasts app is zeker een aanrader voor uw smartphone of computer!

Download de Google Podcasts app voor Android toestellen
Download de Google Podcasts app voor Apple toestellen
Bezoek Google Podcasts via de browser