App van de week: Google Keep

App van de week - Google KeepFoto: © MJB Events PR

App van de week: Google Keep

Google Keep gebruik ik vaak om snelle notities mee te maken. Deze dienst heeft Google in het leven geroepen om taken, URL’s of andere media-objecten snel te delen of op te slaan. In dit artikel leg ik uit wat u kunt doen met deze Google Keep app voor uw computer, smartphone en tablet.

Wat is Google Keep?

Google Keep is een notitie app dat ontworpen is door Google. De app is in 2013 gelanceerd, waarbij ieder media-object gedeeld kan worden, waar u ook op dat moment bevind. Deze app is toegankelijk via de website, via Android en via Apple apparaten. Wanneer deze apparaten verbinding maken met het internet (mobiele data of Wi-Fi), dan word deze automatisch gesynchroniseerd.

Wanneer u de app op uw smartphone of in uw browser op de computer opent, dan heeft u verschillende mogelijkheden wat u kunt doen met deze applicatie. Het grootste voordeel van Google Keep is dat vele media-objecten gebruikt kunnen worden. Er kunnen notities gemaakt worden, lijsten kunnen gemaakt worden, foto’s (en andere afbeeldingen) kunnen toegevoegd worden, en er kunnen spraakopnames toegevoegd worden. U zou bijvoorbeeld ook een specifieke locatie kunnen aanmaken bij een taak, zodat u een melding krijgt als u op een specifieke locatie bent. Bijvoorbeeld handig voor uw boodschappenlijstje als u bij de Albert Heijn bent.

Een ander voordeel is dat notities gedeeld kunnen worden met andere Google gebruikers. Op deze manier kunnen meerdere mensen samenwerken aan een specifieke lijst, bijvoorbeeld om een bepaald project te realiseren. Hierbij kan er gebruik worden gemaakt van labels en van verschillende kleuren om onderscheid te maken tussen verschillende notities.

Conclusie

We kunnen concluderen dat Google Keep een goede en handige toevoeging is voor uw productiviteit en effectiviteit. Bijvoorbeeld om belangrijke herinneringen op te slaan wanneer u onderweg bent. Op deze manier hoeft u niks te vergeten en kunt u datgene doen wat u op dat moment moet doen. Vergeet uiteindelijk niet om uw app te verbinden via het internet, zodat al uw ideeën met Google Keep gesynchroniseerd word.

Download de Google Keep app voor Android toestellen.
Download de Google Keep app voor Apple toestellen.
Download de Google Keep extensie voor Google Chrome.
Bezoek Google Keep via de browser.