App van de week: Amazon Prime Video

App van de week - Amazon Prime VideoFoto: © MJB Events PR

App van de week: Amazon Prime Video

Als app van de week is het dit keer Amazon Prime Video, ook wel bekend als Prime Video. Dit is een app die in verband staat met een Prime abonnement dat je kunt afsluiten via de website van Amazon. In dit artikel leg ik deze app verder uit en wat je daarmee kunt gaan doen.

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is een applicatie dat beschikbaar is voor de smartphone, computer en via de browser. Amazon lanceerde deze dienst als Amazon Unbox, dat in september 2006 gelanceerd werd. Er werd toen samengewerkt met ongeveer 30 verschillende mediabedrijven of mediastudio’s die films, series en video’s aanboden.

Twee jaar later, in 2008, werd Amazon Unbox omgedoopt in Amazon Video on Demand, dat later in 2011 weer Amazon Instant Video en Amazon Video werd genoemd. In 2018 werd deze dienst voor het laatst hernoemd tot Amazon Prime Video, ook wel Amazon Prime genoemd.

Via deze app (inclusief een beschikbaar abonnement) kan je films, series en video’s bekijken waarmee Amazon een deal mee heeft gemaakt. Zo kan je de films van Mission Impossible, Knight and Day, of zou je (bijna) alle films van Jason Bourne kunnen bekijken. Naast de beschikbare films die op Prime Video staan, worden er ook films gehuurd. Dit kan gedaan worden door een film voor een hoeveelheid dagen te huren of door aan te kopen via Prime Video. Hierdoor heb je, zolang je Amazon account bestaat, toegang tot de content die daarop te vinden is.

Mijn ervaring

Mijn ervaring met deze app is erg goed. De films worden in goede kwaliteit weergegeven via een smartphone. De content die ik heb gezien (of half heb gezien) word gesynchroniseerd met het Amazon account. Op deze manier kan je dus van je smartphone overschakelen naar je computer of visa versa.

Via de smartphone app is het ook mogelijk om een film te downloaden. Hierdoor kan je de film, serie of video offline bekijken, bijvoorbeeld wanneer je in de trein of bus zit. Wanneer je klaar ben wis je de film weer en kan je een andere film downloaden. Hieraan zit geen maximum.

Eén nadeel aan Prime Video vind ik het onderscheid tussen films, series en video’s die inbegrepen zitten in het Prima abonnement en de films die niet zijn inbegrepen. Dit word nu weergegeven via een klein woordje, maar dit zou nog duidelijker in beeld gebracht kunnen worden.

Over het algemeen een goede app voor de momenten wanneer je even niks te doen heb. Wil je via een Windows 10 laptop films downloaden, dan moet je de Windows 10 app downloaden vanuit de Microsoft Store (gratis) waarmee je inlogt met je betreffende Amazon account.

Naast deze functies heeft de app nog enkele andere functionaliteiten die erg handig zijn om te weten. Ik heb deze hieronder op een rijtje gezet.

 

  • Bekijk tijdens de film handige behind the scenes video‚Äôs, informatie over de films of filmsterren door middel van X-Ray toegang, dat mogelijk is dankzij IMDb.
  • Cast je video via je smartphone of tablet naar een groter scherm met een Chromecast of Fire TV.
  • Download films, series en video‚Äôs offline.
  • Huur je favoriete film, serie of video door deze tijdelijk te huren of aan te schaffen.
  • Je kan een film bekijken terwijl je over het internet surft, door middel van de handige integratie.
  • Je krijgt met een Prime abonnement toegang tot over de 100 verschillende films en series van HBO, Showtime, Starz, CBS en Cinemax.
  • Meerdere accounts kunnen via de app aangemeld worden.
  • Volg je favoriete acteur, producers of andere filmsterren (momenteel alleen beschikbaar in de US).

 

Conclusie

We kunnen concluderen dat Amazon Prime Video een handige applicatie is om films mee te kijken. Ondanks dat niet allee (nieuwe) films gratis toegankelijk zijn via een gewone Prime abonnement, word het aanbod daar niet minder door. Zo kunnen verschillende films goed bekeken worden. Van actiefilms tot aan de traditionele comedy film. Eigenlijk is Prime Video het platform waar voor ieder wel iets te zien is.