Adobe week: Wat is nieuw in Adobe Première Pro CC 2020?

Wat is nieuw in Adobe Premiere Pro 2020Foto: © Jakob Owens

Adobe week: Wat is nieuw in Adobe Première Pro CC 2020?

Adobe Première Pro wordt veel gebruikt voor videobewerking. Vaak in combinatie met andere programma’s zoals Adobe After Effects of Adobe Photoshop. Maar wat is er eigenlijk nieuw aan Adobe Première Pro 2020?

 

 

Wat is Adobe Première Pro?

Veel cameramensen gebruik uiteenlopende programma’s. Eén daarvan is het gebruik maken van Adobe Première Pro waarbij videobewerkingen kan worden toegepast. Denkt u bijvoorbeeld aan het bewerken van uw vakantievideo’s, aan het bewerken van een bedrijfsvideo of aan het bewerken van een animatievideo dat u in Adobe Animate heeft gemaakt.

In het programma kunt u vele tools toepassen. U kunt het beeld verkleinen of vergroten, u kunt muziek toevoegen of u kunt gebruik maken van de verschillende lagen en filters om speciale effecten toe te passen.

Uiteindelijk kunt u de video door de uitgebreide en diverse exporteer opties omzetten in een videobestand. Deze kunt u zelf publiceren op bijvoorbeeld uw website, op Vimeo of op YouTube.

 

 

Wat is nieuw in Adobe Première Pro 2020?

Met de komst van Adobe Première Pro 2020 zijn er een aantal grote veranderingen toegepast. Om u een goed overzicht te geven heb ik hieronder de veranderingen weergegeven. Laten we snel kijken wat er is veranderd in Adobe Première Pro 2020.

Verandering 1: Auto reframe

Dankzij de toepassing van Adobe Sensei is het mogelijk om in Adobe Première Pro 2020 gebruik te maken van automatische reframing. Dit is bijvoorbeeld handig voor het optimaliseren van video’s voor bijvoorbeeld social media. Door het automatische framing wordt er gekeken naar objecten die volgens Première Pro belangrijk zijn. Hierdoor selecteert de software automatisch het beeld wat er gekozen zou worden. Uiteindelijk kan de gebruiker dit nog controleren en eventueel aanpassen mocht dat nodig zijn.

Een andere toevoeging hierbij is dat de automatische reframing techniek ook toegepast kan worden voor andere formaten, bijvoorbeeld voor vierkante of formaat voor de televisie (16:9). Hierbij is de ondersteuning van 4k schermen ook beschikbaar.

Verandering 2: Grafische en tekst

Het team achter Adobe en achter Adobe Première Pro heeft hard haar best gedaan op het gebied van grafische en tekst elementen binnen de software. De eerste verandering is dat lagen een nieuwe naam kunnen krijgen. Zo kunt u iedere laag een nieuwe naam geven, zodat u precies weet waarover de laag gaat. Dit was al eerder mogelijk in andere Adobe producten zoals Adobe Photoshop en Adobe InDesign.

Een tweede verandering is de onderlijning van tekst. In de nieuwe update kunnen tekst in het scherm worden onderstreept via de opmaakopties die u al tot uw beschikking had in de voorgaande edities van Première Pro.

Met Adobe After Effects 2020 kunt u verschillende intro’s bijvoorbeeld maken die u kunt inladen in Adobe Première Pro 2020. Door deze nieuwe update kunt u verschillende teksten nu zelf ook aanpassen door lijnen en andere opmaak, zoals opsommingen, veranderen aan het ontwerp. Zo hoeft u niet iedere keer het programma After Effects openen op uw computer.

In After Effects gemaakte effecten voor drop-down menu’s kunnen grafische worden bewerkt door de verschillende stijlen in Adobe Première Pro. Hierdoor kunt u de gemaakte content van After Effects nog naar wens aanpassen zodat u waardevolle content kunt produceren en kunt delen.

Als laatste onder dit onderdeel zijn er verschillende sneltoetsen aangemaakt voor het werken met de lagen, het ordenen van de lagen, het toevoegen van teksten en het selecteren van lagen. Deze sneltoetsen kunt u terugvinden in de instellingen (voorkeuren) van Adobe Première Pro 2020.

Wat is nieuw in Adobe Premiere Pro 2020

Foto credits: Wahid Khene

Verandering 3: Audio verbeteringen

Première Pro heeft nu een verbeterede wijze van het aanpassen en toepassen van effecten die automatische meekomen met de software. Hierbij kunnen meerdere kanalen worden gebruikt voor het verbeteren van de audio.

Het standaard limiet van de decibel in de mix omgeving van het geluid in Adobe Première Pro is verhoogd van 6 decibel naar 15 decibel. Hierdoor kan er beter gewerkt worden met het geluid dat meekomt met de video’s van Première Pro of vanuit Adobe Audition 2020.

Verandering 4: Versnellen van het beeld

Het maken van time-lapse wordt nu makkelijker gemaakt. De limiet is met de update verhoogd naar 20.000 % waardoor er een betere time-lapse gemaakt kunnen worden als u langere fragmenten heeft. Deze fragmenten zullen dan beter overeenkomen met de het creëren van een time-lapse.

Verandering 5: Bestandsondersteuning

Met de nieuwe versie van Première Pro 2020 worden ook nieuwe bestanden ondersteuning. Het zal hier vooral gaan om nieuwe soorten videofragmenten die geïmporteerd kunnen worden in het programma.

Ook worden er verschillende profielen verbeterd die gebruikt konden worden voor het project waarmee u bezig bent. De profielen als H264, H265 (HEVS) en ProRes (inclusief ProRes HDR) zijn verbeterd.

Verandering 6: HDR10 metadata

Met de komst van HDR met de HDR10 metadata wordt ervoor gezorgd dat de content, dat u maakt in Adobe Première Pro 2020, zo goed mogelijk wordt weergegeven. Hierdoor zouden vooral afbeeldingen worden geoptimaliseerd die op verschillende apparaten worden weergegeven.

Verandering 7: Compatible check

In april 2019 werd deze functie al toegepast met een update bij Adobe Première Pro 2019. Met de update naar 2020 wordt het systeem compatible check verbeterd. Zo wordt er weergegeven welke fouten het programma heeft. Deze fouten kunnen door een simpele klik op de fix worden opgelost.

U vindt de systeem compatible check via het menu help en dan te zoeken naar de systeem compatible check (System Compatibility Report). Hierbij wordt er gekeken naar de best mogelijke optie voor de drivers en het gebruik van de GPU in uw computer.

Wat is nieuw in Adobe Premiere Pro 2020

Foto credits: Mark Cruz

Verandering 8: Verdere veranderingen

Naast deze verandering komt Adobe Première Pro 2020 ook met een verbetering in het GPU gebruik. Door deze verbetering zal het programma sneller functioneren en kan het u ook adviseren om een gewenste renderen methode toe te passen.

Daarnaast kan de cache ook direct worden verwijderd zonder eerst door een aantal instellingen heen te hoeven gaan. Door deze mogelijkheid kunt u in drie klikken meer schijfruimte vrij krijgen. U kunt de cache verwijderen door te navigeren naar voorkeuren, media cache en te klikken op verwijderen.

Conclusie

Met de komst van Adobe Première Pro 2020 wordt het ontwikkelen van video’s bevorderd. Dit komt ten goede, omdat de voorspellingen zijn dat video’s steeds een grotere toevoeging is op het dagelijkse leven. Mocht u vragen hebben over Adobe Première Pro 2020 of hulp nodig zijn, dan kunt u gerust contact met mij opnemen via het contactformulier.

Tags: