Adobe week: Wat is nieuw in Adobe InCopy CC 2020?

Wat is nieuw in Adobe InCopy 2020Foto: © Auteursrechthebbende onbekend (public domain)

Adobe week: Wat is nieuw in Adobe InCopy CC 2020?

Met Adobe InCopy kunt u eenvoudig samenwerken tussen schrijvers en ontwerpen. Maar wat is het programma eigenlijk en wat zijn de nieuwe ontwikkelingen met Adobe InCopy 2020? In dit artikel leg ik het aan u uit!

 

 

Wat is Adobe InCopy?

Adobe InCopy is een software van Adobe waarbij copywriters tekst kan aanpassen, kan opmaken, kan wijzigen en waarbij eenvoudige aanpassingen aan een lay-out kan worden verricht. Hiermee kan een copywriter samenwerken met een vormgever zonder elkaar in de weg te zitten. De copywriter werkt dan in Adobe InCopy terwijl dat de vormgever werkt in het Adobe InDesign document. Hierdoor wordt al het werk opgeslagen zonder iets te verliezen of dubbelwerk te verrichten.

Wat is nieuw in Adobe InCopy 2020?

Ondanks dat Adobe InCopy niet veel wordt gebruikt door de Adobe gebruikers, word het programma toch veel gebruikt onder copywriters. Hierdoor heeft de versie van Adobe InCopy 2020 toch de benodigde en handige veranderingen meegekregen waardoor de samenwerking tussen copywriters en ontwerpers verbeterd worden.

Verandering 1: SVG-bestanden

Met de komst van Adobe InCopy 2020 en Adobe InDesign 2020 is het nu mogelijk om illustraties te importeren die in Adobe Illustrator gemaakt zijn. Dit was voorheen al wel mogelijk, maar de illustratie moest eerst geëxporteerd worden naar een ondersteunend afbeeldingsformaat.

Nu is het mogelijk om een Illustrator bestand in SVG-indeling (Scalable Vector Graphics) rechtstreeks te importeren in het document. Dit gebeurt doordat de SVG-bestandsindeling gebaseerd is op een XML indeling waardoor er directe ondersteuning ontstaat. Dit zorgt ervoor dat de workflow verbeterd wordt en er tijd gewonnen wordt tussen de samenwerking van deze programma’s.

Verandering 2: Ondersteuning van Zuidoost Aziatische talen

Ook voor Adobe InCopy 2020 komt het programma met ondersteuning voor Zuidoost Aziatische talen. Hieronder vallen bijvoorbeeld het Thai, Birmaans, Lao, Khmer en het Singalees.

Verandering 3: Lettertypen

Het aanpassen van de letters en het lettertype is nu nog makkelijker geworden. Dit komt door de verbetering van het opentype lettertype indeling waarbij de dikte, breedte, schuinte en het optisch formaat snel bijgewerkt kan worden door middel van schuifregelaars. Deze opties kunt u vinden onder het regelpaneel of in de deelvensters teken, tekenstijlen en alineastijlen binnen het programma.

Verandering 4: Spellingcontrole

Ook bij Adobe InCopy 2020 heeft Adobe de spellingscontrole toegepast. Hierbij worden fouten opgespoord en kunnen zowel achteruit als vooruit worden bijgewerkt via het venster spellingscontrole. Zo kunt u snel en eenvoudig schakelen tussen de verschillende fouten die per ongelijk gemaakt zijn in het programma.

Conclusie

Ondanks dat Adobe InCopy 2020 nog niet veel gebruikt wordt onder Adobe gebruikers, zijn deze drie aanpassingen wel een grote stap in de goede richting. Hiermee heeft de gebruiker een beter inzicht gekregen in de werking van het programma en hoe zij deze veranderingen kunnen toepassen binnen de samenwerking tussen de copywriters en vormgevers. Mocht u vragen hebben of hulp nodig zijn met Adobe InCopy, dan kunt u gerust contact opnemen via het contactformulier.