Adobe week: Wat is nieuw in Adobe Fuse CC 2020?

Wat is nieuw in Adobe Fuse 2020Foto: © MJB Events PR

Adobe week: Wat is nieuw in Adobe Fuse CC 2020?

Adobe Fuse is gemaakt voor het maken van 3D modellen en 3D figuren. Maar wat is er eigenlijk nieuw in de nieuwste Adobe Fuse update en wat kunt u met dit programma? Ik leg het aan u uit in dit artikel.

 

Dit is een oude artikel over Adobe Fuse. Het team van Adobe heeft de voortgang van Adobe Fuse in september 2020 definitief neergelegd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via mijn contactformulier.

 

Wat is Adobe Fuse?

Adobe Fuse is in 2014 in het leven geroepen om 3D personages te realiseren door middel van een computer. Dit wordt gegenereerd door middel van verschillende aanpassingen die gedaan kunnen worden aan het template dat gebruikt wordt. Dit werd vooral gebruikt voor het maken van creatieve content voor in bijvoorbeeld Adobe Photoshop, Adobe InDesign of voor andere grafische programma’s van Adobe.

Wat is nieuw in Adobe Fuse 2020

Wat is nieuw in Adobe Fuse 2020?

Tot de grootste verbazing van verschillende creatieve personen en organisaties werd er geen Adobe Fuse 2020 gelanceerd. Op de Adobe blog werd halverwege september 2019 een update gegeven over de toekomst van het programma.

Adobe focust zich op prototyping, branding, merchandising, manufacturing en de ervaringen die gemaakt worden door haar programma’s. 3D ontwerpen worden door Adobe gecombineerd met AR creaties bij nieuwe innovatieve tools zoals Adobe Dimension, Project Aero en Substance 3D.

Hierdoor is het helaas niet meer mogelijk om Adobe Fuse beschikbaar te houden voor haar gebruikers. Met de komst van de nieuwste Mac OS 10.15 wordt het al niet meer mogelijk om Adobe Fuse te gebruiken. Het zou daarom alleen nog maar mogelijk zijn om Adobe Fuse te gebruiken op Windows en oudere systemen van Mac.

Daarom heeft Adobe besloten om het programma in september 2020 uit te gaan faseren voor haar gebruikers. Tot die tijd zullen enkele updates worden uitgevoerd die voor de beveiliging belangrijk zijn, maar er zullen geen nieuwe functies worden gelanceerd voor het programma.

Een goede tool, dat gebruikt kan worden voor UI en het maken van 3D modellen, kan gedaan worden met Mixamo.com waarbij er meer gefocust wordt op het ontwikkelen van 3D personages voor games, film en vele andere doeleinden.

Conclusie

Met de komst van Adobe Fuse in 2015 werd er veel belooft voor het ontwikkelen van 3D personages. Deze konden gebruikt worden voor andere producten. Nu zijn we op een punt gekomen waarbij andere software meer potentie en innovatie kent voor het ontwikkelen van 3D personages en elementen dat gebruikt kan worden in bijvoorbeeld video’s, films of games.