Adobe week: Wat is nieuw in Adobe Audition CC 2020?

Wat is nieuw in Adobe Audition 2020Foto: © Pixabay

Adobe week: Wat is nieuw in Adobe Audition CC 2020?

Adobe Audition is in 2013 gelanceerd naar de nadat het programma genoemd werd als Adobe Soundbooth. Met Adobe Audition 2020 kunnen gebruikers audiobestanden opschonen en voorzien van verschillende effecten. In dit artikel vertil ik u verder wat Adobe Audition precies is en welke veranderingen de 2020 update met zich mee heeft gebracht voor haar gebruikers.

 

 

Wat is Adobe Audition?

Adobe Audition 2020 is een programma waarbij gebruikers audiobestanden mee kunnen bewerken in de breedste zin. Met het programma kan geluid worden vastgelegd, bijvoorbeeld door een opname met muziekinstrumenten. Muziek kan worden ontworpen door verschillende geluiden die met elkaar een nieuwe melodie maken of bestaande audio kan worden omgetoverd tot nieuwe digitale audiobestanden die nieuwe technieken en effecten bevatten.

Dit kan worden bereikt door de meer sporen tijdlijn. Iedere spoor van de audio kan handmatig bewerkt worden waarbij het gewenste resultaat behaald kan worden. Door aanpassingen te doen in de golfvormen, in de frequentiespectra en door audio effecten toe te passen kunnen de audiobestanden geoptimaliseerd en opgeschoond worden.

Deze audio kan dan weer gebruikt worden voor andere Adobe programma’s. Denkt u bijvoorbeeld voor achtergrondmuziek in Adobe Première Pro 2020 of voor een animatie in Adobe Animate 2020. Natuurlijk kunt u de muziek ook gewoon uploaden naar social media platforms zoals YouTube, Spotify, Soundcloud of naar uw eigen website.

 

 

Wat is nieuw in Adobe Audition 2020?

Met de komst van Adobe Animate 2020 update worden er enkele veranderingen doorgevoerd in het programma. Deze verbeteringen zullen u werk uit handen nemen of het algemene proces versnellen zodat het hoogst haalbare uit uw audioproject wordt gehaald. Laten we snel kijken wat er nieuw is in Adobe Audition.

Verandering 1: Effecten kanalen

Door deze update heeft Audition de mogelijkheid om de effecten te ordenen aan de hand van een aangepaste lay-out zoals u dat graag zou wille hebben. Dit kan gerealiseerd worden door het deelvenster te verplaatsen waarbij u een beter overzicht krijgt wat het beste voor u werkt als persoon.

Verandering 2: Overlappen

Wat ook een nieuwe mogelijkheid is met de update is de overlapping van verschillende clips dat gebruikt wordt in Adobe Audition. Hierbij kunnen verschillende lagen over elkaar heen gespeeld en gezet worden. Een handige functie dat aangezet kan worden door te navigeren naar de instellingen (properties panel) waar u de optie play overlapped portions of clips kunt inschakelen.

Verandering 3: Punch and roll

Het opnemen van geluid kan een aardige klus zijn. Dankzij deze update die in april 2019 gelanceerd was maar nu verbeterd is. Door middel van de punch and roll techniek kunnen fouten makkelijk worden aangepast tijdens het opnemen van het geluid. Dit heeft als voordeel dat u niet een heel stuk of het volledige audiobestand hoeft overnieuw op te nemen.

Wat is nieuw in Adobe Audition 2020

Verandering 4: Inzoomen

Dankzij de zoom functie in Adobe Audition is het mogelijk om in te zoomen op specifieke onderdelen van de tijdlijn waar uw geluid staat. Zo kunnen specifieke delen aangepast worden zodat kleine foutjes kunnen verdwijnen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer een bepaalde tool te luid of te zacht staat.

Deze functie kunt u vinden onder het zoom menu. Via de modus multi track editor gaat u naar zoom en kiest u daarna voor zoom to selected clips.

Verandering 5: Automatische eend geluid

Een andere functie dat al in april 2019 was geïntroduceerd en nu verbeterd is door Adobe is de automatische eend geluid op de sfeergeluiden. Hierbij wordt het editing proces makkelijker gemaakt waarbij de audio soepeler zal gaan verlopen. Dit kan gevonden worden in het essentiële geluidspaneel (Essential Sound Panel) binnen Adobe Audition.

Verandering 6: Schuif

Tijdens de april 2019 update en in deze laatste 2020 update is de schuifregelaar ook verbeterd. Het is nu ook mogelijk om fragmenten te cutten waar dat nodig is. Door middel van de alt + pijl omhoog of de alt + pijl omlaag kunnen de geluidschuiven worden aangepast. Op deze manier kunt u zonder uw muis het niveau van het geluid aanpassen als dat nodig is.

Verandering 7: Keyframe invoer

Met de april 2019 was dit al mogelijk en in de 2020 update is deze functie nog beter geworden. Het handmatig aanpassen van de frames in de tijdlijn wordt nog beter voor de perfecte geluidsbalans binnen uw project. Dit kan dan bereikt worden door te kijken naar de tijdswaarde en de parameter waarden door middel van de specifieke keyframes binnen het project.

Conclusie

Door middel van deze veranderingen heeft Adobe Audition 2020 een krachtige positie ten opzichte van haar voorgaande edities. Deze verbeteringen zullen de gebruikerservaring van de gebruiker positief beïnvloeden waarbij het bewerken van audiobestanden soepeler zal gaan verlopen. Het is maar afwachten tot de volgende update die weer nieuwe verbeteringen met zich mee zal brengen. Mocht u in de tussen tijd vragen hebben over Adobe Audition 2020 of hulp nodig zijn, dan kunt u gerust contact met mij opnemen via het contactformulier.

 

Tags: