Adobe week: Wat is nieuw in Adobe After Effects CC 2020?

Wat is nieuw in Adobe After Effects 2020Foto: © Max Bender

Adobe week: Wat is nieuw in Adobe After Effects CC 2020?

Voor het maken van een videoproductie of van een video kan het lastig zijn om effecten zomaar toe te voegen. Daarom heeft Adobe gekozen om Adobe After Effects 2020 te lanceren. Met deze software kunnen geavanceerde effecten worden toegepast, bijvoorbeeld intro’s voor een video. In dit artikel laat ik u zien wat nieuw is in Adobe After Effects 2020 en wat het programma precies is.

 

 

Wat is Adobe After Effects?

Met After Effects kan een gebruiker speciale composities ontwikkelen waarbij gebruik wordt gemaakt van animaties, foto’s en andere elementen. Het doel daarbij is vooral vaak om cinematografische filmtitels, intro’s en overgangen toe te voegen aan en videoproductie. Bijvoorbeeld die van een film of van een video dat zal verschijnen op bijvoorbeeld YouTube.

Door middel van verschillende tools, integratie met de Creative Cloud en van grafische elementen kunnen deze beelden veelbelovend worden. Vaak wordt deze effecten door een specialist toegevoegd omdat hiervoor over het algemeen andere kennis en disciplines nodig zijn dan voor gewone videoproducties dat gedaan wordt in Adobe Première Pro 2020.

 

 

Wat is nieuw in Adobe After Effects 2020?

Met de komst van Adobe After Effects 2020 worden er weer veelbelovende functies toegevoegd die de gebruikerservaring moet bevorderen van de gebruiker. Laten we eens kijken welke veranderen meegegeven zijn aan het programma in deze 2020 update.

Verandering 1: Voorbeeld weergave

Met de voorbeeldweergave is het voor gebruikers van After Effects mogelijk om de animatie te bekijken voordat deze gerendeerd wordt naar een videobestand of word geëxporteerd naar een Adobe Première Pro 2020 project.

Door een slimme techniek maakt After Effect nu goed gebruik van de GPU drivers van de computer. Hierdoor wordt het programma sneller geladen en kan het programma ook een toegevoegde waarde hebben voor veel gebruikers omdat de algemene snelheid van het programma wordt verbeterd. Dit komt onder meer door de toepassing van OpenCL en de CUDA.

Verandering 2: Grafische elementen en tekst toevoegingen

Net zoals Adobe Première Pro 2020 heeft Adobe After Effects 2020 ook een update gekregen op het gebied van de grafische elementen en bij het toevoegen van tekst aan een project. Daarbij kunnen menu’s bijvoorbeeld ook worden bewerkt in Adobe Première Pro. Dit zorgt voor extra controle en extra mogelijkheden om de content te bewerken zoals u dat voor ogen heeft.

Teksten die worden toegevoegd in After Effects 2020 kunnen nu door de eigenschappen binnen het programma goed worden bewerkt. Dit komt vooral door de vele instellingen die veranderd of toegepast kunnen worden binnen het project. Deze zouden dan nog op enige wijze kunnen worden bewerkt in Adobe Première Pro wanneer de video vanuit After Effects wordt geïmporteerd. De tekstvelden hebben daarbij ook verschillende updates gekregen waarbij in het venster aanpassingen kunnen worden gedaan binnen After Effects.

Het toevoegen van scherptes aan teksten is in deze update versneld. Dit bevordert de creatieve flow waarin een gebruiker zit. Dit heeft weer als voordeel dat de bewerking van deze teksten sneller zal worden verlopen. Bijvoorbeeld wanneer teksten worden gegroepeerd of worden ongegroepeerde.

Als laatste zal er ook zorg worden gedragen voor de vertragingen die meekomen in het programma. Door een nieuwe vertraging methode worden bepaalde elementen bijvoorbeeld net iets vertraagd waardoor de algemene werking van het programma wordt verbeterd.

Verandering 3: EXR workflow

Door de EXR workflow worden afbeeldingen sneller geladen in After Effects. Hierdoor kunnen effecten worden toegevoegd die weer geladen kunnen worden in meerdere EXR bestanden. Hierdoor kunnen afbeeldingen sneller worden aangepast die ook natuurlijk over kunnen komen op de kijkers van de specifieke content. Dit is een verbetering ten opzichte van voorgaande edities van het programma. Dit wordt vooral mogelijk gemaakt doordat een gebruiker niet meer een lange setup door hoeft te lopen om dit resultaat te kunnen realiseren.

Wat is nieuw in Adobe After Effects 2020

Foto credits: Jon Flobrant

Verandering 4: Expressie verbeteringen

Met de expressie verbeteringen binnen het programma worden verschillende functies verbeterd. Bijvoorbeeld het scrollen om een (specifiek) onderdeel in beeld te brengen binnen het kader waar de video zich afspeelt. Ook andere opties binnen dit onderdeel, bijvoorbeeld het automatiseren van lijsten, Hi-DPI displays en andere instellingen zoals de open graph editors worden verbeterd binnen het programma. Als dit nog niet genoeg is worden ook de calculaties van de expressies verbeterd wat weer de algemene prestaties van het programma ten goede komt.

Verandering 5: Compatible check

Net zoals de andere programma’s van Adobe komt ook Adobe After Effects 2020 met een compatible check. Deze check kunt u raadplegen door te navigeren naar help en vervolgens naar systeem compatible check (system compatibility report) te klikken. Hiermee kunt u eventuele problemen snel analyseren en kijken of u deze kunt oplossen. After Effects zou daarbij gebruik maken van een slimme wijze waarbij de GPU drivers van de computer bij gebruikt worden.

Verandering 6: Formaat en playback ondersteuning

Door deze nieuwe versie is ook het formaat en de playback ondersteuning van het programma onder handen genomen. Daarbij worden Canon XF-HEVS documenten, 10-bit H.265 HD/UHD en HEVC HD/UHD bestanden ook ondersteund. Daarnaast worden MJPEG en animatie codec bestanden ook ondersteund binnen het programma. Hierdoor kunnen moderne technieken toegepast worden binnen Adobe After Effects 2020.

Verandering 7: Verdere verbeteringen

Naast deze veranderingen zijn ook andere veranderingen meegenomen. Denkt u bijvoorbeeld aan de geüpdate mogelijkheid waarbij Photoshop bestanden geïmporteerd kunnen worden in een After Effects project. Ook wordt er gebruik gemaakt van OpenGL naast de GPU drivers en kunnen composities sneller worden aangepast wanneer dat nodig is. Door de UI optimalisatie en de geüpdate Mocha plug-in worden processen sneller doorlopen.

Conclusie

Met de komst van Adobe After Effects 2020 worden er belangrijke functies uitgerold naar de gebruiker van het programma. Dit heeft als voordeel dat het gebruik van het programma beter kan worden uitgevoerd voor de doeleinden die de gebruiker heeft met het programma. Mocht u vragen hebben over Adobe After Effects 2020 of hulp nodig zijn, dan kunt u gerust contact opnemen met mij via het contactformulier.

Tags: