Adobe week: Wat is er nieuw in Adobe Illustrator 2021 voor de iPad?

Foto: © MJB Events PR

Adobe week: Wat is er nieuw in Adobe Illustrator 2021 voor de iPad?

Gisteren heb ik het artikel gepubliceerd waarin u kon lezen wat er nieuw was in Adobe Illustrator 2021. Tijdens Adobe MAX 2020 werd ook gesproken over de Adobe Illustrator app voor de iPad, die voor het eerst gelanceerd werd. In dit artikel vertel ik de belangrijkste functies die nieuw zijn voor deze iPad app.

Wat is er nieuw in Adobe Illustrator voor de iPad

Al een hele lange tijd werd de vraag vanuit het publiek bij Adobe neergelegd om een Adobe Illustrator app te ontwikkelen voor Apple. Deze was al een tijdje beschikbaar voor Android telefoons, genaamd Adobe Draw. Met de komst van deze app voor Apple iPad’s kunt u ook op de bank of onderweg gaan tekenen. Laten we in dit artikel kijken welke belangrijke functies u zou moeten proberen.

Verandering 1: Bouwen met uw gedachten en vingers

Een iPad bestuurt u met uw vingers of met een stylus pen die speciaal gemaakt zijn om op touchscreens te werken. In deze app kunt u gemaakte illustraties bewerken met uw vingertoppen. Zo kunt u bijvoorbeeld de vergroot of verklein beweging gebruiken om een illustratie groter of kleiner te maken.

Maar ook het tekenen gaat makkelijker met uw vingertoppen. Denkt u bijvoorbeeld maar aan de pen, pencil en kwasttool die gemakkelijk te gebruiken is. Hierdoor kunt u nog effectiever werken. Als u het document opslaan in de Adobe Creative Cloud, dan kunt u zo verder werken op uw computer of laptop.

 

Verandering 2: Apple pencil

Met een Apple pencil kunt u nog beter en preciezer werken in de Adobe Illustrator app voor de iPad. Zo kunt u de kleuren goed selecteren, kunt u goed de lijnen tekenen en kunt u nog effectiever werken dan met uw vingertoppen. Bijvoorbeeld wanneer u gebruik maakt van de ruim 20 color thema’s en gradients.

Verandering 3: Mooie patronen (patterns) tekenen

Met de nieuwe app kunt u snel en goed patronen tekenen. Bijvoorbeeld een cirkel van vissen, een icoontje dat u terug laat komen op een canvas of toch een spiegeling wil maken van een ontwerp dat u heeft gemaakt. Hierdoor kunt u nog sneller en beter tekenen via de Apple app van Adobe Illustrator.

Verandering 4: Typografie

Typografie is binnen de grafische vormgeving ook erg belangrijk. Door het overzichtelijke menu kunt u uw lettertype snel en goed aanpassen. Op deze manier kunt u snel te werk gaan met de tools die Adobe u geeft. Dit is te vergelijken met de opmaak functies die u ook herkent van de Adobe Illustrator software voor uw computer of voor uw laptop. U heeft dan toegang tot ruim 17.000 lettertypes die te vinden zijn via fonts.adobe.com. Mocht dit lettertype ontbreken, dan activeert Adobe dit lettertype automatisch voor u.

Verandering 5: Synchroniseren

Ik had het al eerder genoemd in dit artikel. Met de Adobe Creative Cloud kunt u nu heel eenvoudig uw bestanden synchroniseren naar de cloud. Op deze manier bent u er zeker van dat alle wijzigingen behouden blijven. Een ander voordeel is ook dat uw bestanden gesynchroniseerd worden met de software op uw computer. Stel u heeft in de bus of in de trein een illustratie gemaakt in de Adobe Illustrator app voor de iPad. Wanneer u thuiskomt en de iPad maakt automatisch verbinding met uw netwerk, dan kunt u zo overstappen op uw computer of laptop en verder tekenen in de Adobe Illustrator software.

Adobe week - Wat is er nieuw in Adobe Illustrator 2021 voor de iPad

Verandering 6: Samenwerken met Adobe Photoshop en Adobe Fresco

De Adobe software voor de computer of laptop kunnen al enkele jaren goed onderling samenwerken. Adobe heeft ditzelfde principe ook doorgetrokken in haar Adobe Illustrator app voor iPad. Zo is het heel eenvoudig om documenten in te laden vanuit de Adobe Photoshop en Adobe Fresco app voor de iPad. Op deze manier kunt u nog sneller en effectiever te werk gaan met het ontwikkelen van waardevolle en inspirerende content.

Verandering 7: Livestream vanuit de app

Adobe heeft in de afgelopen weken voor dat Adobe MAX 2020 plaatsvindt een grote update doorgevoerd. Via de Adobe Creative Cloud app voor uw computer, laptop of smartphone kunt u nu ook de livestreams op BĂ©hance bekijken, maar ook informatie opzoeken over hoe u bepaalde dingen moet doen. Dit principe heeft Adobe ook doorgevoerd in de app. U kunt vanuit de app livestreams bekijken, tuturials bekijken of zelf een livestream starten die u publiceert op BĂ©hance of naar andere social media kanalen.

Conclusie

Met de lancering van deze app komt het maken van content meer in uw woonkamer dan ooit tevoren. Op deze manier kunt u op ieder moment uw creativiteit kwijt die u kunt delen via social media of met uw collega’s via de Adobe Creative Cloud. Mocht u toch nog vragen hebben over Adobe Illustrator (ook voor de app)? Neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier op mijn website!