Adobe week: Wat is er nieuw in Adobe Dreamweaver 2021?

Update for Adobe Dreamweaver in the Creative CloudFoto: © Adobe (bewerkt)

Adobe week: Wat is er nieuw in Adobe Dreamweaver 2021?

Adobe Dreamweaver gaat al geruime tijd mee in het vak en staat vooral bekend als website ontwikkeling software. In dit artikel laat ik zien welke functies er nieuw zijn in Adobe Dreamweaver 2021.

Wat is Adobe Dreamweaver?

Adobe Dreamweaver is een software van Adobe waarmee je websites, platformen en systemen mee kunt ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld maar aan het coderen van HTML5, CSS, PHP, Javascript of andere soorten bestanden.

Het kan daarin verschillen van kleine aanpassingen tot grote wijzigingen. Om je daarbij te helpen geeft Adobe Dreamweaver mogelijkheden aan zodat jij sneller de code kunt schrijven. Deze kan je door middel van de ingebouwde FTP-functie (File Transport Protocol) direct uploaden naar de (test) server van jouw website. Nadat Adobe Muse enkele jaren geleden uitgefaseerd werd, die bekend stond als een what you see is what you get (wysiwyg) software, werd Adobe Dreamweaver al snel populair.

 

Wat is er nieuw in Adobe Dreamweaver 2021?

Adobe Dreamweaver heeft dit jaar geen grote wijzigingen gekregen. Dit komt omdat Adobe Dreamweaver de laatste jaren als grote stappen vooruit heeft gezet waardoor de behoefte van de (meeste) ontwikkelaars zijn voorzien. Laten we kijken wat er is verandering binnen het programma.

Ondersteuning en bug fixes

Adobe Dreamweaver 2021 is nu beschikbaar en compatibel met nieuwe systemen van Apple en Windows. Op sommige punten waren er problemen met de compatibel van het programma. Daarbij zijn ook verschillende problemen opgelost die hinderlijk waren voor de Adobe Dreamweaver gebruikers. Hierdoor is Adobe Dreamweaver up-to-date voor de modernere (en laatste) versies van Apple en Windows.

Afbeeldingoptimalisatie

Het is nu nog beter en sneller te werken met afbeeldingen binnen Adobe Dreamweaver 2021. Hierdoor kan je nog sneller en beter werken aan jouw online applicaties, websites en systemen.

Verlopen API’s

Adobe Dreamweaver is onderhevig aan updates en beveiligingsupdates. Hierdoor worden bepaalde API’s niet meer ondersteund of worden procedures vernieuwd die ervoor zorgen dat je niet meer de onveilige manier gaat gebruiken. Om het voor je makkelijker te maken kan je de lijst raadplegen van Adobe waarin de verlopen API’s genoemd staan. Deze lijst kan je raadplegen via de Adobe Dreamweaver API’s.

Optimalisatie

Adobe heeft in het afgelopen jaar verschillende onderdelen veranderd binnen het programma en de werkwijze van de core-prestaties van de Adobe programma’s. Hierdoor kan je nog sneller jouw website of ander platform meer realiseren. Deze optimalisaties zijn ook in de Adobe Dreamweaver 2021 update doorgetrokken naar jouw computer of laptop.

Conclusie

Met de komst van deze nieuwe updates is Adobe Dreamweaver 2021 nog krachtiger dan de versie van afgelopen jaar. Hierdoor kan je nog beter samenwerken met andere programma’s en kan je sneller werken om jouw website online te kunnen realiseren. Mocht je vragen hebben over Adobe Dreamweaver 2021 of hulp nodig zijn, dan kan je gerust contact met mij opnemen via het contactformulier.