Adobe week: Wat is er nieuw in Adobe Audition 2021?

Adobe Week - Wat is er nieuw in Adobe Audition 2021Foto: © Rieke

Adobe week: Wat is er nieuw in Adobe Audition 2021?

Adobe Audition 2021 heeft ook dit jaar weer handige functies erbij gekregen. Het programma is in 2013 gelanceerd en word gebruikt om audiobestanden op te schonen, te voorzien van verschillende effecten of om te zetten naar een andere audiobestandstype. In dit artikel vertel ik u meer over de nieuwe functies van Adobe Audition 2021.

Wat is Adobe Audition?

Adobe Audition is een programma van Adobe waarmee u audiobestanden mee kunt bewerken in de breedste zin. Bijvoorbeeld het bewerken van de audio om een bepaalde ruis weg te halen, om een podcast mee op te nemen of om een nieuw muziekbestand te maken met zelf (vooraf) gemaakte geluiden.

Binnen de werkruimte is er een mogelijkheid om met meerdere geluidssporen samen te werken. Deze geluidssporen vormen samen onderaan de streep de muziek waarmee u mooie dingen mee kunt creëren. Denkt u bijvoorbeeld maar aan het toevoegen van achtergrondmuziek bij een interview, het wegknippen van audio dat niet gepubliceerd hoeft te worden of door het volume van het geluid aan te passen. De bewerkte audio kunt u dan weer exporteren als een audiobestand (bijvoorbeeld .mp3 of .wav) die u vervolgens op social media kunt plaatsen of kunt toevoegen aan een project in Adobe Première Pro 2021!

 

Wat is er nieuw in Adobe Audition 2021?

Adobe Audition 2021 komt met verschillende handige nieuwe functies maar ook met verschillende grote verbeteringen. Deze verbeteringen en nieuwe functies zorgen ervoor dat u sneller en effectiever te werk kunt gaan binnen het programma. Laten we eens kijken welke nieuwe functies er zijn.

Verandering 1: Sneller scannen van plug-ins

Adobe Audition had de mogelijkheid al om (audio) plug-ins van derden te scannen. In deze nieuwe versie van Adobe Audition 2021 is het verbeterd waardoor VST 3 (third-party) en AU (Audio Unit) plug-ins nog beter en sneller kunnen worden gescand. Het scannen van deze plug-ins worden standaard gescand wanneer u de applicatie op uw computer opent.

Verandering 2: Media linken

Het is nu mogelijk om audiobestanden (of fragmenten) opnieuw te koppelen aan het project. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u per ongeluk het verkeerde audiobestand heeft geselecteerd. Via de het deelvenster links (files panel) kunt u deze verwijzing(en) opnieuw instellen. Mocht u soortgelijke functie willen zoeken die bestond in de voorgaande versie. Dan heet deze functie vanaf de 2021 editie nu relink media, in plaats van link all media clip. Ook offline media kunt u nu vinden en opnieuw koppelen via het deelvenster relink media. Zo heeft u alle gelinkte bestanden in één handig overzicht!

Verandering 3: Audio device switch (Apple)

Het is vanaf nu mogelijk om op een Apple computer de system default audio te selecteren. Hierdoor wordt het standaard apparaat gekozen dat door uw computer of laptop wordt gebruikt. Hierdoor hoeft u niet iedere keer de audio input en output opnieuw te selecteren. Deze functie is ook beschikbaar in Adobe Première Pro 2021, Adobe After Effects 2021, Adobe Character Animator 2021, Adobe Media Encoder 2021, en bij Adobe Première Rush.

Adobe Week - Wat is er nieuw in Adobe Audition 2021

Foto credits: Hendrik

Verandering 4: Export video clip

Wanneer u een video bewerkt in bijvoorbeeld Adobe Première Pro 2021, dan kunt u daar ook audio aan toevoegen. Het geluid, bijvoorbeeld muziek, kan dan afwijken waardoor de duur van het beeld en de duur van het geluid niet overeenkomen qua tijd. Om dit te verhelpen is het nu mogelijk om vanuit Adobe Audition 2021 uw muziek te exporteren naar Adobe Media Encoder 2021. In Adobe Media Encoder kunt u nu aangeven hoe lang u de audio vanuit Adobe Audition wil hebben, zodat deze met elkaar matchen. U kunt ook nog altijd de duur van de audio bewerken in Adobe Première 2021 zelf, mocht dat uw voorkeur nog steeds hebben.

Conclusie

Het zijn dit jaar geen grote wijzigingen binnen Adobe Audition 2021, maar wel waardevolle wijzigingen die bijdragen aan het gebruik van het programma. Hierdoor kunt u als gebruiker nog betere audiobestanden maken die u kunt delen met de rest van de wereld of met een klein selectief gezelschap. Mocht u vragen hebben of hulp nodig zijn met Adobe Audition 2021, dan kunt u gerust contact met mij opnemen via het contactformulier.

Tags: