Adobe week: Wat is er nieuw in Adobe After Effects 2021?

Adobe week - Wat is er nieuw in Adobe After Effects 2021Foto: © Roven Images

Adobe week: Wat is er nieuw in Adobe After Effects 2021?

Adobe After Effects 2021 heeft dit jaar enkele nieuwe functies erbij gekregen. Het programma dat Adobe jaren geleden had gelanceerd om geavanceerde video effecten mee te maken in combinatie met bijvoorbeeld Adobe Première Pro 2021. In dit artikel laat ik u zien welke nieuwe functies er toegevoegd zijn aan dit programma.

Wat is Adobe After Effects?

Adobe After Effects is een programma waarmee de gebruiker speciale effecten mee kan cre√ęren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van animaties, het maken van een video introductie of andere geavanceerde effecten voor uw videoproject in Adobe Premi√®re Pro.

Door middel van verschillende tools, de integratie met de Adobe Creative Cloud en het ondersteunen van andere programma’s van Adobe, zoals Adobe Photoshop en Adobe Illustrator, kunt u mooie content maken die u vervolgens kunt delen via bijvoorbeeld social media.

 

Wat is er nieuw in Adobe After Effects 2021?

In de introductie had ik het er al over dat Adobe After Effects 2021 niet heel veel functies erbij heeft gekregen, maar dat deze functies wel zeker zullen bijdragen aan uw creatieve ontwikkeling op het gebied van video ontwikkeling. Laten we kijken welke nieuwe functies er toegevoegd zijn.

Verandering 1: Roto Brush 2

Dankzij Adobe Sensei is de Roto Brush 2 nu nog sneller en accurater met het onderscheiden van objecten met de achtergrond. Hierbij kunt u onder meer gebruik maken van de frame by frame tool, isoleren van objecten of het volgen van een object over de tracks (of een item). Hierbij kunt u gebruik maken van een stroke die u om het object kan tekenen, waardoor Adobe After Effects 2021 automatisch een object eruit weet te halen, dankzij Adobe Sensei. Desgewenst kunt u deze selectie ook nog aanpassen mocht dat nodig zijn.

Verandering 2: 3D design werkruimte

Het is nu ook mogelijk om in 3D content te maken. Hierdoor kunt u sneller en effectiever te werk gaan binnen het programma Adobe After Effects 2021. Dit gebeurt aan de hand van aangepaste technologie waarbij de camerapunten ook verbeterd zijn binnen het programma. Samen met de derde nieuwe functie (3D transformatie Gizmo) is het maken van 3D content binnen Adobe After Effects nu nog een stuk makkelijker geworden dan voorheen. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet de hele tijd te switchen tussen verschillende programma’s.

Verandering 3: 3D transformatie Gizmo

Deze tool is nieuw binnen Adobe After Effects 2021 waarbij u nu kunt roteren, verbuigen, schalen of van camerapositie kunt verplaatsen. Deze mogelijkheid is te vergelijken aan Adobe Dimension 2021, waarbij dit al mogelijk was. In combinatie met verschillende sneltoetsen kunt u in één overzicht zien hoeveel u bent uitgezoomd, hoe groot uw content is op het volledig scherm en vanuit welke hoeken u de camera heeft staan. Op deze manier kunt u snel schakelen om het beste uit uw (3D) content te halen.

Verandering 4: Camera tools voor 3D navigatie

Met de komst van deze drie bovenstaande functies en verbeteringen heeft het team achter Adobe After Effects ook de camera tool binnen het programma verbeterd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om sneller, meer controle en flexibel te navigeren bij de objecten en scenes binnen uw Adobe After Effects project. Denkt u bijvoorbeeld maar aan het gebruik van een pan, dolly of een zoom effect. Zo kunt u effectief switchen tussen 2D en 3D elementen met de sneltoetsen van de camerapositie, bijvoorbeeld door de sneltoetsnummers 1, 2 en 3, maar ook door de combinatie option of alt toets met de linker, midden of rechter muisknop.

Verandering 5: Prestatieverbeteringen

Naast deze nieuwe ondersteuningen is het nu ook mogelijk om hardware decoding te doen via een AMD en NVIDIA GPUs op Windows computers of laptops. Zo is de faster playback en de responsieve tijdlijn prestaties voor de codering H.264 en HEVC formaten in Adobe Première Pro 2021 en Adobe After Effects 2021 flink verbeterd. Op deze manier kunt u nog sneller werken en uw video online publiceren.

Voor zowel de MAC als de Windows computers en laptops is de audio pre-roll in Adobe Première Pro 2021 flink verbeterd. Zo kan de responsive playback binnen grote projecten, die veel audio effecten bevatten, sneller worden afgespeeld waardoor u nu niet meer voor hoeft te wachten.

Conclusie

We kunnen concluderen dat het team van Adobe goed heeft nagedacht over de nieuwe functies en het verbeteren van de nieuwe functies. Hierdoor kunt u nog meer uit uw workflow halen wanneer u (nieuwe) content maakt in Adobe After Effects 2021. Mocht u vragen hebben over Adobe After Effects 2021 of hulp nodig zijn, dan kunt u gerust contact met mij opnemen via het contactformulier.

Tags: