Fotografie

Zonsondergang aan zee bij Roptazijl (Friesland) in de buurt van Harlingen - MJB Fotografie
Zonsopkomst bij Harlingen (Friesland - Nederland) met een mooie ochtendlucht - MJB Fotografie
Long exposure fotografie met de zonsondergang aan zee bij Roptazijl (Harlingen - Friesland) - MJB Fotografie

Fotograferen

 

Foto’s maken kan eigenlijk iedereen die een smartphone of fototoestel heeft. Het wordt al een stukje moeilijker om ook met deze foto’s een verhaal te vertellen en de ervaring over te brengen op een andere persoon. Dit komt bijvoorbeeld door de manier waarop we naar foto’s kijken, welke ervaringen de fotograaf heeft en hoe de compositie is vertaald in de foto.

 

Met mijn ervaring help ik u graag verder om sprekende foto’s te maken. Bijvoorbeeld door te kijken naar een goede compositie, naar het verhaal wat u met de foto’s wil maken en op welk mediakanaal u de foto’s wil delen.

De Vlinderstruik die in bloei staat in de zomer - MJB Fotografie
De rode rozen staan in bloei tijdens de nazomer in Wijnaldum (Friesland) - MJB Fotografie
Hommel op een bloem die aan het genieten is van het stuifmeel - MJB Fotografie

Advies fotogebruik

 

Heeft u dat ook wel eens? Een heleboel foto’s maar u kunt geen keuze maken welke er nu beter is en publiceert ze allemaal.

 

U staat dan voor een moeilijke keuze. Welke foto’s zijn het beste. Een verschil van vijf centimeter in de foto kan net de juiste compositie naar voren brengen zodat het verhaal veel groter wordt. Iedere foto en iedere positie van het foto maken kan voor een ander beeld zorgen.

 

Ik help u graag mee om de juiste foto’s te selecteren zodat het juiste verhaal wordt overgebracht op de bezoeker. Want slechte kwaliteitsfoto’s zijn niet alleen vervelend om naar te moeten kijken. Deze foto’s kunnen ook schade toebrengen aan uw eigen organisatie en merk!

De buitenkant van de Sint Stevenskerk en de Sint Stevenstoren in Nijmegen - MJB Fotografie
Sint Petrus Canisiuskerk in Nijmegen - MJB Fotografie
Overzicht van Leeuwarden bij schemering en zonsondergang met de Achmeatoren - MJB Fotografie

Foto’s bewerken

 

Het bewerken van foto’s kan soms een langdurige klus worden. In de afgelopen jaren heb ik mijn workflow geperfectioneerd waarbij ik Adobe Lightroom en Adobe Photoshop zo heb ingedeeld die mij helpen bij het bewerken van foto’s.

 

Denkt u bijvoorbeeld maar aan het gebruik van presets, profielen en dashboards die aangepast zijn aan de soort fotografie. Met deze tools en mijn kennis help u graag verder met het bewerken van uw foto’s. Zo kunt u richten op de dingen waar u goed in bent waarbij ik u meehelp met het aanleveren van bewerkte foto’s.