Branding

Gastcollege Femke Wiersma bij Stenden Hogeschool Leeuwarden 2017

Brand analysis en identity

 

Wat is eigenlijk uw doel van uw organisatie? Wat wil u naar buiten brengen? Zit de consument daar wel op te wachten?

 

Om u te helpen met het beantwoorden van deze vragen zal ik uw organisatie en de markt gaan analyseren. Bijvoorbeeld wat de concurrenten doen, wat er in de markt allemaal afspeelt en hoe uw organisatie overkomt op de consument.

 

Aan de hand van deze gegevens zal ik samen met u kijken naar de brand identity. Wat wil u eigenlijk naar buiten brengen, welke mediakanalen zijn daarvoor geschikt en welke huisstijl kan daarbij het beste gebruikt worden? Hiervoor gebruik ik verschillende tools om dit visueel weer te geven zodat dit kan helpen in het kiezen van de strategie.

 

Uiteindelijk is het belangrijk dat alles op de juiste en correcte manier gelanceerd wordt en dat alle mediakanalen elkaar ondersteunen. Dit wordt dan brand management genoemd, waarbij ik u in de laatste fase zal ondersteunen!

Concepting

 

Heeft u dat ook wel eens? U heeft een goed idee en gaat daar gelijk mee aan de gang om na enkele uren erachter te komen dat het toch niet werkt?

 

Om dit probleem op te lossen help ik u graag mee met concepting. Concepting is de eerste fase voor het creëren van nieuwe ideeën. Soms wordt dit ook wel de brainstormfase genoemd en de andere persoon noemt dit weer mindmapping.

 

Met concepting help ik uw organisatie, merk of team om stapsgewijs het voorbereidingstraject door te lopen zodat de uitvoering zo goed mogelijk verloopt. Denk bijvoorbeeld aan welke vaardigheden er nodig zijn, welke afbeeldingen er gebruikt moeten worden, welke tools u kunt inzetten en welk doel u wil bereiken aan het eind van dit project.

Concepting met MJB Events PR
Custerm Relationship Management (CRM) met MJB Events PR

Customer Relationship Management (CRM)

 

Branding gaat verder dan alleen het bedenken van strategieën, het (her)positioneren van uw merk of van uw organisatie. Een onderdeel van branding is ook het klantenbeheer.

 

Dit wordt dan ook vaak gedaan in het Customer Relationship Management (CRM). Een online werksysteem waarin u alle activiteiten en projecten in kunt opslaan om uw klant beter van dienst te zijn.

 

In het Customer Relationship Management kunt u verschillende afdelingen aan hetzelfde project laten werken waarbij iedereen over de juiste klantengegevens beschikt. Op deze manier kunt u aantekeningen, de wensen en eisen en belangrijke documenten op één plek behouden zonder daarvoor tientallen e-mails interne te hoeven versturen.

Personal branding

 

Heeft u een talent? Heeft u iets waar u zichzelf mee kunt onderscheiden? Wil u ergens 100 % voor gaan? Dan is Personal Branding geschikt voor u!

 

Met personal branding help ik u graag mee om uzelf op de juiste manier naar buiten te brengen. Zo zal ik u helpen met het formuleren van uw missie, visie en doelstellingen. Maar ook met het kijken welke mediakanalen geschikt zijn voor u en welke content u kunt creëren om de juiste boodschap naar buiten te brengen.

 

Het is een traject waarbij veel keuzes gemaakt moeten worden en waarbij consistentie, discipline en betrouwbaarheid kernwoorden voor zijn. Ik kijk ernaar uit om u te helpen met uw personal branding zodat u de beste en bekendste persoon wordt binnen uw markt!

DancEvent Franeker 2018

 

Volg MJB Events PR op Instagram