Over mij

Wie ben ik?

Laat ik mij eerst aan u voorstellen. Mijn naam is Michael van den Berg. In 2013 ben ik begonnen met de opleiding Event Management aan het Friesland College. Nagenoeg gelijktijdig met deze opleiding heb ik mijn eigen website MJB Events PR opgezet om u mee te nemen in de wereld van de evenementen, artiesten en visualisaties. In juni 2017 heb ik de laatste activiteiten verricht voor mijn opleiding die ik met succes heb mogen afronden!

Opleiding Event Management

In de opleiding Event Management zijn verschillende aspecten er bij een evenement komen kijken en welke georganiseerd moeten worden. Daarbij kunt u denken aan het maken van begrotingen, het maken van marketing- en communicatieplannen, het verzorgen van de Public Relations (PR) en het aanvragen van vergunningen bij de gemeente. Naast deze onderdelen was er ook ruimte gemaakt voor managementtrainingen. Bijvoorbeeld het verzorgen van het artiestenmanagement, coördinatie of het managen van leveranciers.

 

Naast deze theoretische kant van de opleiding heb ik ervaring mogen opdoen in het werkveld, bijvoorbeeld via stages bij uiteenlopende bedrijven in de evenementenwereld. Buiten mijn opleiding en stages om ben ik op vrijwillige basis actief betrokken binnen verschillende organisaties, waaronder Proud on Stage, Veed Festival, UR The Dancecompetition en Color Guard Nederland.

Opleiding Media & Entertainment Management

In augustus 2017 ben ik begonnen met de opleiding Media & Entertainment Management aan de Stenden Hogeschool Leeuwarden. Binnen deze opleiding zal de focus liggen op het management binnen de media en entertainment industrie. Denkt u bijvoorbeeld in het werken met Adobe InDesign, Adobe Photoshop of met het verrichten van onderzoek om de juiste doelgroep te kunnen bereiken. Natuurlijk mag daarbij het mediabeheer ook niet worden vergeten, bijvoorbeeld de kranten, radio en de televisie.

Zelfontwikkeling

Zelfontwikkeling, daar zijn de meningen over verdeeld. Ik vind het persoonlijk erg belangrijk dat een mens, naast het vakgebied waar iemand voor kiest, ook zichzelf iedere dag blijft door ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een totaal andere kant te kiezen waar hij of zij geen kennis van heeft. Of zich bijvoorbeeld verder gaat specialiseren in een onderwerp als Adobe Photoshop, fotografie of social media.