Strategie

  • Kim Janssen
  • Finale Taptoe Leeuwarden 2013
  • Tzahal Concert
  • Blue Devils International 2015
  • Color Guard Contest Franeker 2016

Communicatieplan


Tegenwoordig is communicatie één van de belangrijkste onderdelen van een merk, organisatie of ene bedrijf, zowel voor intern als de externe omgeving. Denkt u bijvoorbeeld maar aan de toon-of-voice, wat uw doelen zijn die u wil behalen of hoe u de relatie onderhoud met uw klanten en leveranciers.

 

Samen met u gaan we kijken wat voor doelstellingen u stelt en wat uw missie en visie zijn. Aan de hand daarvan kan er een interne of externe analyse worden gemaakt. Aan de hand van deze gegevens wordt er een communicatieplan geformuleerd. In dit plan staat onder andere hoe omgegaan moet worden met klachten, hoe e-mails beantwoord moeten worden of hoe vaak er berichten geplaatst moeten worden op social media.

 

Het varieert welk tijdsbestek er gekozen wordt voor een communicatieplan. Over het algemeen wordt het komend jaar gedetailleerd weergeven en zijn de twee jaren die daarop volgen meer globaal uitgewerkt. Dit verschilt natuurlijk wat uw wensen zijn en om wat voor project het gaat.

Kasteel Doorwerth
Museum Bronbeek (Defensie)
Bevrijdingsfestival Wageningen 2015

Marketingplan


Marketing voor een merk, organisatie of bedrijf wordt over het algemeen verzorgd door een marketingplan. Aan de hand van een marketingplan kunt u uw bedrijf, dienst of product op de gewenste doelgroep richten binnen het gewenste gebied. Bijvoorbeeld binnen uw woonplaats of vestigingsplaats, binnen uw regio of provincie of in een specifiek land, bijvoorbeeld Frankrijk of Engeland.

 

Met een marketingplan wordt de volledige interne en externe omgeving geanalyseerd. Zo kan ik uw concurrenten in kaart brengen, uw kwaliteiten en bedreiging overzichtelijk op een rij zetten en kan ik een strategie uitwerken hoe u het beste uw bedrijf of uw product en dienst het beste in de markt kunt brengen en welke stappen daarvoor nodig is.

 

Het marketingplan heeft over het een tijdsbestek van drie jaar. Uiteraard wordt het marketingplan met regelmaat nagekeken of de doelstellingen en de adviezen worden gevolgd zodat u binnen de gestelde periode de doelen weet en kunt behalen.

Harlingen Haven Slow Motion
Leeuwarden Centraal Station - Slow motion
Harlingen Centrum Oosterbrug

Statistieken


Statistieken kunnen voor vele projecten als basis gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor een marketingplan of een communicatieplan. Maar ieder platform heeft haar eigens statistiekensysteem waardoor het onoverzichtelijk kan worden voor u als beheerder. Denkt u bijvoorbeeld maar aan Google Analytics, Facebook statistieken, Instagram statistieken, Pinterest statistieken of een statistieken systeem van uw cursusomgeving (Learning Management System).

 

Om het voor u inzichtelijk te maken verzamel ik alle belangrijke statistieken voor u. Dit gebeurt aan de hand van uw doel met wat u wil bereiken met de statistieken. Bijvoorbeeld voor videomarketing is het noodzakelijk om te weten met welk apparaat ze op uw website komen. Wanneer u een influencer bent, dan is het weer belangrijk om te weten welke doelgroepen uw website of social media kanalen bezoeken. Bijvoorbeeld voor statistieken om potentiële bedrijven te werven waarvoor u opdrachten uitvoert.

Impact Regional A - Color Guard Contest Drachten 2018
Schaatsbaan Wijnaldum (Ysmahorn) - Schaatsen in de winter van 2018
DancEvent Franeker 2018

Hoe kan ik u helpen?

Wat is uw naam?

Wat is uw e-mailadres

Waarbij kan ik u helpen?


Geeft u mij toestemming om...
Uw toegestuurde (privé)gegevens te gebruiken zolang dat nodig is om u zo goed mogelijk te kunnen helpen met uw vraag of hulp?


 

 

Volg MJB Events PR op Instagram