Zonovergoten Visserijdagen Harlingen 2018

Visserijdagen Harlingen 2018Foto: © MJB Events PR

Zonovergoten Visserijdagen Harlingen 2018

Afgelopen week was het weer tijd voor de Visserijdagen Harlingen 2018. Een jaarlijks terugkerend evenement in de haven van Harlingen met volop muziek, gezelligheid en demonstraties. Op de zaterdag was ik aanwezig op dit evenement en daarover vertel ik graag meer erover in dit artikel!

Van demonstraties tot aan bezichtigingen en activiteiten

Traditiegetrouw vinden de Visserijdagen Harlingen plaats van woensdag tot en met zaterdag in het laatste weekend van augustus. Tijdens deze Visserijdagen Harlingen kan men verschillende activiteiten zien maar ook beleven. Bijvoorbeeld het bekijken van verschillende optredens, het zien van het ringsteken in het centrum van Harlingen, rondlopen op de markt of op de zaterdag een bezoek brengen aan de visafslag.

Zo waren er verschillende motoren, oude auto’s en oude ambachten te bezichtigen in de binnenstad van Harlingen. Op de Nieuwe Haven kon men een Marine-, Politie- en Rijkswaterstaatboot bezoeken en beklimmen. Voor degene die liever aan wal wilden blijven kon auto’s, motoren of speedboten bekijken van de Politie, het leger, de Brandweer of van de Koninklijke Marechaussee.

Tijdens deze bezichtigingen konden mensen ook zelf activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld tijdens het touw roeien in het centrum van Harlingen, het spelen op de speelplaats voor de kinderen of het blussen van een brand bij de Brandweer in de Nieuwe haven van Harlingen.

Als laatste waren er nog verschillende uiteenlopende demonstraties te vinden. Bijvoorbeeld van de Douane met de Douanehond, van de Politie met een arrestatie of van de Brandweer waarbij een volledige auto open gebroken werd om iemand uit de auto te redden die zogenaamd klem kwam te zitten.

Aan het eind van de middag was er op het water bij de Nieuwe Haven een grote demonstratie te zien van de SAR-helikopter en de Kustwacht van Harlingen. Met een lier brachten ze een slachtoffer over van de Helikopter op de boot en weer van de boot in de helikopter. Uiteindelijk redde ze nog iemand uit het water en was de demonstratie afgelopen. De vlootschouw kon beginnen waarbij de Burgemeester van Harlingen, Roel Sluiter, alle boten ging begroeten.

In de avond, om 21:30 uur, werd het grootste vuurwerkshow van Friesland afgestoken wat in de verte goed te zien was. Hiermee kwam een officieel einde aan de Visserijdagen Harlingen 2018, maar het gefeest en de muziek ging nog tot de latere uurtjes door in de binnenstad van Harlingen!

Tot slot

Het was een zonovergoten editie van de Visserijdagen Harlingen 2018. We kunnen ons nu gaan opmaken voor een nieuwe editie van de Visserijdagen Harlingen 2018. Deze zal plaatsvinden van woensdag 28 augustus 2019 tot en met zaterdag 31 augustus 2019.

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: