Warme en drukke Visserijdagen Harlingen 2016

Visserijdagen Harlingen 2016 - SAR helicopterFoto: © MJB Events PR

Warme en drukke Visserijdagen Harlingen 2016

Traditiegetrouw vinden de Visserijdagen Harlingen in het laatste weekend van augustus plaats. Ook dit jaar was ik weer aanwezig als bezoeker om verschillende activiteiten te bekijken tijdens dit evenement.

Gisteren, de vierde en laatste dag, startte het programma om 10:00 uur in de ochtend, waarbij ook de visafslag open gesteld was voor het publiek. Het was er nog rustig, mede doordat er al verschillende activiteiten waren begonnen en omdat Hosanna Harlingen een optreden verzorgde in de binnenstad van Harlingen. Zij liepen vanaf Trebol door de binnenstad naar het podium op de Grote Bredeplaats, waar een optreden werd gegeven tussen 10:45 uur en 11:30 uur.

In de middag waren er verschillende demonstraties op de Nieuwe Vissershaven van bijvoorbeeld de Nederlandse Brandweer, inbraakdemonstratie van de Nederlandse Politie, demonstratie van het honden demonstratieteam en een fly-by van de Nederlandse Kustwacht. Naast deze mooie demonstraties was er ook een historisch moment met de Supermarine Spitfire van de Koninklijke Luchtmacht, wat we dit jaar al eerder konden zien tijdens de Luchtmachtdagen Leeuwarden 2016.

Om 17:00 uur konden alle bezoekers, als ze dat wilden, meevaren met verschillende vissersboten om een rondje te varen richting de boot met onder meer de Burgemeester van Harlingen, de heer W.R. Sluiter.

Als afsluiting van de Visserijdagen Harlingen 2016 vond het grootste vuurwerk van Friesland om 21:30 uur plaats. Dit is dan ook gelijk de officiële afsluiting van dit jaarlijkse festival van Harlingen. Gelukkig voor de feestvierders zijn er nog altijd andere activiteiten, bijvoorbeeld optredens op de Voorstraat en vlakbij ’T Skutsje, wat tot 02:00 uur in de nacht door zou gaan. Voor de echte feestvierders die echt niet van ophouden weten, konden vandaag (28 augustus) nog terecht op de Voorstraat, waar de 2de editie van het Klein Amsterdam Festival plaatsvond.

Tot slot

Ondanks dat het een mooie 57ste editie was van de Visserijdagen Harlingen, zullen we nog een jaartje moeten wachten voor de volgende editie. Kunnen we rekenen op een groot evenement of zal het toch iets kleiner worden dan dit jaar? We zullen het zien tijdens de 58ste editie, wat volgend jaar plaats zal vinden van woensdag 30 augustus tot en met zaterdag 2 september 2017!

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: