Voorronde DancEvent Friesland 2017

Preliminary round DancEvent Franeker 2017Foto: © MJB Events PR

Voorronde DancEvent Friesland 2017

Na enkele maanden te hebben moeten wachten was het gisteren tijd voor de eerste editie van het DancEvent 2017. Een nieuw concept in een samenwerking tussen de dansscholen Urban Raw (Leeuwarden), Dansstudio Jan Postema (Assen) en Dansschool Etudes (Groningen). Ik was ook aanwezig tijdens deze eerste edeitie van het DancEvent en ik vertel er graag meer hierover in dit artikel.

Nieuw concept

DancEvent is een nieuw concept vanuit drie verschillende dansscholen die ik in de introductie al had genoemd. Het idee is om een wedstrijd competitie te houden in drie verschillende provincies. Deze voorrondes zullen plaatsvinden in Franeker, Assen en Haren. Wanneer alle drie de voorrondes zijn geweest, wordt er nog een finale georganiseerd in Assen. Hierover zal ik later op terugkomen in dit artikel.

Opbouwen en afbouwen

Met een team van ongeveer 15 dames en heren waren we rond 10:00 uur aanwezig om alles op te bouwen voor de danswedstrijd. Zo moesten de tafels worden neergezet, de stoelen moesten er komen, de jurytafels moesten in het midden komen te staan en de tribunes moesten worden goed gezet. Een hele klus, maar we waren na 75 minuten al klaar zoals de organisatie het voor ogen had. Gelukkig verzorgde GV Audio het licht en geluid wat nodig was tijdens de shows van de dansteams.

Ook het afbouwen ging vrij snel. Binnen 30 minuten was alles opgeruimd en was de sporthal terug in de oorspronkelijke staat. GV Audio kwam het licht en geluid weer ophalen wat vrij snel en volgend planning verliep.

Puntentelling bij de juryleden

Net zoals bij de UR The Dancecompetition 2016 (zomer editie) ging ik ook bij het DancEvent van gisteren in Franeker de puntentelling doen. Alle juryleden becijferde de dansteams op verschillende punten. Bijvoorbeeld op de muziek, het vloergebruik, de moeilijkheidsgraad van de dans en op bijvoorbeeld het gelijk (synchroon) dansen van de dansleden.

Een grote klus want er mag geen enkele fout worden gemaakt tijdens het invoeren en optellen van alle punten. Gelukkig is alles, net zoals tijdens de voorgaande UR The Dancecompetition wedstrijden, goed gegaan.

Volgende DancEvent evenementen

Naast het DancEvent van gisteren in Franeker staan er nog twee voorrondes op het programma samen met de finale. De eerste voorronde is de voorronde Drenthe (19 maart 2017) in het Sportcentrum De Marsdijkhal (Assen). De tweede voorronde is de voorronde Groningen (14 mei 2017) in de Sporthal Scharlakenhof (Haren). De finale (Drenthe) zal plaatsvinden in het Sportcentrum De Marsdijkhal (Assen).

Tot slot

Een mooi en nieuw concept met een danswedstrijdenreeks door drie Nederlandse provincies. Als de aankomende twee voorrondes en de finale net zoals gisteren zullen verlopen, dan zal het zeker goed gaan komen! Of de organisatie ook in 2018 weer actief zal zijn met een nieuwe reeks van het DancEvent, dat zullen we pas in de tweede helft van 2017 te weten komen. Maar één ding is in ieder geval zeker. Het DancEvent 2017 is officieel begonnen!

Preliminary round DancEvent Franeker 2017

Foto: © MJB Events PR

Tags: