Veed Festival 2016

Veed Festival 2016Foto: © MJB Events PR

Veed Festival 2016

Gisteren vond de tweede editie plaats van het Veed Festival in de Westergasfabriek in Amsterdam. Net zoals vorig jaar tijdens de eerste editie, hielp ik ook mee tijdens deze tweede editie. Een totaal uitverkocht evenement met 3000 bezoekers in verschillende leeftijdscategorieën. Laten we terugblikken op het Veed Festival 2016!

Vroeg in de ochtend…

Vroeg in de ochtend op weg naar de Westergasfabriek, waar een tweede uitverkochte Veed Festival van start zou gaan voor 3000 bezoekers. Een uitverkochte editie met een vernieuwde inrichting als vorig jaar.

Toen ik eenmaal aankwam, waren er al vele mensen in de rij. Een hele lange rij van twee á drie honderd meter ongeveer. Fans die hun favoriete YouTuber of YouTubster wilden gaan ontmoeten. Maar gelukkig hoefde ik als medewerker niet in de rij te staan. Via een special ingang kon ik naar binnen om zo snel aan het werk te gaan.

Verschillende dingen moesten er worden geregeld, enkele dingen moesten er worden veranderd en YouTubers moesten worden begeleid naar de Meet & Greet. Zo ging ik op pad met twee beveiligers en acht YouTubers naar het Transformatiehuis. Hier wachtte vele fans om hun favoriete YouTuber of YouTubster te ontmoeten.

Maar dat was nog niet alles. Zo moesten de Cinemates bijvoorbeeld naar de Power Tower worden begeleid en Jiami naar de Vodafone cabine. Een mooi klus om de YouTuber veilig naar de bestemming te kunnen brengen. Al waren er wel vele fans die nog graag een handtekening wilden hebben, waar er later nog genoeg tijd voor over was!

Nieuw binnen Veed

Vorig jaar vond de eerste editie plaats van het Veed Festival. Na dit uitverkochte evenement had de organisatie achter het Veed Festival gekozen om in 2016, de tweede editie van het Veed Festival, flink uit te breiden. Zo was de Veed Awards, wat vorig jaar na het Veed Festival kwam, verplaatst naar de vrijdagavond. Hierin werden de YouTubers verkozen als beste in hun categorie. Bijvoorbeeld Beste YouTubster, Beste YouTuber en Beste Gaming YouTuber. De prijzen werden dan ook als volgt verdeelt.

Insight Veed

Nieuw dit jaar was Insight Veed wat plaats vond op de vrijdagmiddag. Dit is een soort van congres waarin bedrijven kennis kunnen maken met YouTube en hoe bekende YouTubers hun business kunnen vergroten. Bijvoorbeeld hoe de bekende YouTubers een product of dienst in een reclamecampagne van jouw bedrijf kan ondersteunen of hoe je het beste YouTube kunt gebruiken om jouw bedrijf vooruit te krijgen.

Dit werd gepresenteerd door Humberto Tan die de hele dag alle sprekers aan elkaar presenteerden en het publiek de gelegenheid gaf om zijn of haar vraag te stellen. De sprekers van deze dag waren:

Spreker Werkzaam als
Mascha Feoktistova YouTuber, Blogger, Auteur en ondernemer
Giel Beelen Radiomaker bij 3FM
Mert Ugurdiken Mertabi
Ben Speas YouTube Content Solutions, Northern Europe
Omar Kbiri Influencer Manager bij Maak
Eva Ruiz Head of Brands & Marcorn bij Vodafone
Cinemates YouTuber en Owner Cinemates Studios
Jiami Jongejan YouTuber en Owner Girls Love to Code
EenhoornJoost YouTuber

Aan alles komt er een eind…

Helaas, ook aan het Veed Festival 2016 komt er een eind. Rond 16:00 uur speelden Stuk TV (die onlangs hun miljoenste abonnee had gehaald) de laatste muzieknoten uit hun DJ set. Kwam er nog een groepsfoto met alle fans op de achtergrond en was er tot 17:00 uur nog tijd om je favoriete YouTuber en YouTubster te ontmoeten. Maar dan was het ook echt tijd om naar huis te keren.

3000 Bezoekers hebben kunnen genieten van vele YouTubers die aanwezig waren tijdens dit evenement. We kunnen met een goed gevoel terugkijken op het Veed Festival 2016!

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: