Uitverkochte editie van Veed Festival 2017

Veed Festival 2017 in AmsterdamFoto: © MJB Events PR

Uitverkochte editie van Veed Festival 2017

Zaterdag 8 april 2017 was de dag dat YouTube in het midden stond van de Westergasfabriek. Voor de derde keer vond het Veed Festival plaats. Een evenement voor en door YouTube. Ik was tijdens dit festival aanwezig om achter de schermen mee te helpen. In dit artikel vertel ik je meer over deze dag!

In de rij, vroeg in de ochtend

Vroeg in de ochtend kwamen de eerste bezoekers al het terrein op. Rond de klok van 09:00 uur gingen de deuren open om de tickets en meet & greets bandjes uit te delen aan de bezoekers. Hiervoor was al een grote belangstelling, omdat de eerste bezoekers om 10:00 uur de meet en greets hadden in de gashouder. Maar hoe lang was die rij eigenlijk?

Helaas was niet iedereen op tijd. Zo konden verschillende YouTubers niet op tijd aanwezig zijn omdat er een ongeluk was gebeurd op de snelweg vlakbij de Westergasfabriek. Natuurlijk konden de YouTubers en de organisatie dit niet zomaar voorbij laten gaan en vonden een passende oplossing om op een later tijdstip de meet & greets in te halen.

Naast de meet & greets in de gashouder waren er ook voor enkele YouTubers een meet en greet met de fans in de Lifestyle & Beauty area en in de Get Owned Gaming Area. Voor sommige fans was er ook op het terrein zelf de mogelijkheid om een foto en handtekening te scoren. Bijvoorbeeld wanneer de YouTubers het aandurfden om het terrein te betreden. Zonder of met de beveiliging.

Niet alleen meet & greet, maar ook speeltijd genoeg

Naast de meet & greets in de gashouder was het ook mogelijk om workshops te volgen, was er een Q-Music chill area, er konden lekkernijen worden gekocht of een souvenir kopen bij één van de merchandise kramen van de YouTubers. Hiernaast konden de bezoekers zelf ook actief zijn. Bijvoorbeeld een spannende (VR) game spelen of lekker losgaan bij de botsauto’s.

Veed Awards

Rond de klok van 17:00 uur werd de gashouder omgetoverd naar een andere opstelling. Hier zouden de Veed Awards plaatsvinden rond de klok van 19:00 uur.

De Veed Awards zijn awards voor¬†de Nederlandse YouTubers. Bijvoorbeeld wie de beste vrouwelijke en mannelijke YouTubers zijn, wie het beste kanaal heeft en wie het¬†beste beauty kanaal¬†heeft. In totaal hebben 756.959 stemmen (!) de winnaars bepaald. De uitslag vindt je hieronder terug met alle categorie√ęn die gisteren tijdens de Veed Awards zijn geweest. (AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs is vlak voor de Veed Awards uitgereikt door het AD).

AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs Défano Holwijn
Beste beauty channel BeautyNezz
Beste channel StukTV
Beste comedy channel Dylan Haegens
Beste fanaccount Onnefamilie
Beste gaming channel DagelijksHaaDee
Beste Instagrammer NabilTime
Beste mannelijker YouTuber Dylan Haegens
Beste muser Nina Houston
Beste muziek YouTuber Teske de Schepper
Beste nieuwkomer Bibi
Beste prank channel StukTV
RTL Boulevard Award Tim Hofman
Beste Snapchatter DiiggyS
Beste vlog channel Enzo Knol
Beste vrouwelijke YouTuber BeautyNezz

Tot slot

Het was een grotere, uitgebreide en drukke editie dan de voorgaande twee edities (lees hier 2015 en 2016 terug). Het is nu voor vele fans weer één jaar wachten, voordat ze hun favoriete YouTuber weer kunnen zien in de Westergasfabriek tijdens het Veed Festival 2018! Wanneer deze nieuwe editie zal plaatsvinden blijft nog de vraag. Eén ding is in ieder geval zeker, het was een geslaagde 3de editie van het Veed Festival 2017!

Foto’s: ¬© MJB Events PR

Tags: