Uit de oude Koektrommel met het stamboomprogramma

Stambomen van Uit de oude Koektrommel© Uit de oude Koektrommel © MJB Events PR

Uit de oude Koektrommel met het stamboomprogramma

In mei 2016 had ik u al laten weten dat ik de website van Uit de oude Koektrommel heb verzorgd. Vanaf vandaag kunt u nu ook de genealogie pagina bekijken waarin u mee wordt genomen in de stamboom die teruggaat tot in de 16de eeuw!

Ongetwijfeld heeft u of een familielid van u wel eens familieverhalen verteld over uw stamboom, over uw voorouders of over oude tradities die in uw familie voorkomen. Soms hebben uw familieleden ook zelfs een stamboom uitgezocht via de opa’s en oma’s of overgrootouders. Dit is bijvoorbeeld wanneer uw (klein)kinderen volwassen worden en hun te laten zien van wie zij afstammen.

Dat heeft Uit de oude Koektrommel ook gedaan. Enkele jaren geleden begonnen met het uitzoeken van familiestambomen. Archieven doorgespit, internet afgezocht en zelfs naar workshops gegaan waar meer informatie over de woningen werden verteld. Natuurlijk mogen we niet de familieverhalen vergeten die gevonden kunnen worden op www.uitdeoudekoektrommel.com.

Stamboom staat nu online

Een week geleden ben ik samen met Uit de oude Koektrommel begonnen om een systeem gereed te maken waar de stamboom, waar jarenlang aan gewerkt is, online te zetten. Na alle eisen en wensen te hebben vervuld, presenteren wij u trots de stamboom!

1875 personen

801 verschillende achternamen

778 verschillende gezinnen

Up-to-date systeem

3547 aantal gebeurtenissen

Wat heb ik gedaan voor Uit de oude Koektrommel?

Voordat de stamboom openbaar te zien was, moest deze eerst worden ge√Įnstalleerd op de server van Uit de oude Koektrommel. Hierna¬†moesten verschillende activiteiten gebeuren, wat ik voor Uit de oude Koektrommel mocht doen.

Installeren van de stamboomsoftware

Het overzetten en installeren van de stamboom als GEDCOM-bestand

Het design verzorgd en aangepast aan alle wensen en eisen

Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid

Alle eisen en wensen doorgevoerd in de website

Conclusie

Een mooi project om uit te mogen voeren. Een informatief systeem met vele extra informatie gebaseerd op offici√ęle documentatie van gemeentes, overheden en uit archieven. Ondanks dat dit project voltooid is, zal ik in de komende periode het systeem blijven monitoren of alles goed werkt en dat alles na wens verloopt.

Het volledige artikel Stamboomprogramma Uit de oude Koektrommel kunt u ook teruglezen. Direct naar de stamboom? Kijk hier gelijk in de stamboom.

Tags: