Uit de oude Koektrommel met het stamboomprogramma

Stamboom van Uit de oude KoektrommelFoto: ┬ę Uit de oude Koektrommel

Uit de oude Koektrommel met het stamboomprogramma

In mei 2016 had ik je al laten weten dat ik de website van Uit de oude Koektrommel heb verzorgd. Vanaf vandaag kan je nu ook de genealogie pagina bekijken, waarin je mee wordt genomen in de stamboom die teruggaat tot in de 16de eeuw!

Ongetwijfeld heb je of een familielid van je wel eens familieverhalen verteld over jouw stamboom, over jouw voorouders of over oude tradities die in jouw familie voorkomen. Soms hebben jouw familieleden ook zelfs een stamboom uitgezocht via de opa’s en oma’s of overgrootouders. Dit is bijvoorbeeld wanneer jouw (klein)kinderen volwassen worden en hun te laten zien van wie zij afstammen.

Dat heeft Uit de oude Koektrommel ook gedaan. Enkele jaren geleden begonnen met het uitzoeken van familiestambomen. Archieven doorgespit, internet afgezocht en zelfs naar workshops gegaan waar meer informatie over de woningen werden verteld. Natuurlijk mogen we niet de familieverhalen vergeten die gevonden kunnen worden op www.uitdeoudekoektrommel.com.

Stamboom staat nu online

Een week geleden ben ik samen met Uit de oude Koektrommel begonnen om een systeem gereed te maken waar de stamboom, waar jarenlang aan gewerkt is, online te zetten. Na alle eisen en wensen te hebben vervuld, presenteren wij je met trots de stamboom! Ruim 1875 personen, 801 verschillende achternamen, 778 verschillende gezinnen, up-to-date systeem en 3547 aantal gebeurtenissen.

Wat heb ik gedaan voor Uit de oude Koektrommel?

Voordat de stamboom openbaar te zien was, moest deze eerst worden geïnstalleerd op de server van Uit de oude Koektrommel. Hierna moesten verschillende activiteiten gebeuren, wat ik voor Uit de oude Koektrommel mocht doen. Zo heb ik gezorgd voor het installeren van het stamboomsoftware, het overzetten en installeren van de stamboom als GEDCOM-bestand, het design verzorgd en aangepast aan alle wensen en eisen, verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid, en alle eisen en wensen doorgevoerd in de website.

Conclusie

Een mooi project om uit te mogen voeren. Een informatief systeem met vele extra informatie gebaseerd op offici├źle documentatie van gemeentes, overheden en uit archieven. Ondanks dat dit project voltooid is, zal ik in de komende periode het systeem blijven monitoren of alles goed werkt en dat alles na wens verloopt.

Tags: