Uit de oude Koektrommel heeft een nieuwe website

Uit de oude KoektrommelFoto: © Uit de oude Koektrommel

Uit de oude Koektrommel heeft een nieuwe website

In de afgelopen dagen is de laatste hand gelegd aan de nieuwe website van Uit de oude Koektrommel. Sinds 2016 verzorg ik het technisch beheer van de toonaangevende genealogische website Uit de oude Koektrommel. Meer over de nieuwe website vertel ik in dit artikel.

Ongetwijfeld heb jij of een familielid wel eens familieverhalen verteld over hun ouders, over hun opa en oma of over andere familieleden. De ene persoon heeft daarbij familiefoto’s terwijl de andere personen het moeten doen met de herinneringen die van familielid op familielid worden verteld.

Enkele jaren geleden is Uit de oude Koektrommel dan ook begonnen met het schrijven van familieverhalen op haar eigen website. Zo is er bijvoorbeeld geschreven over de Recepten van onze voorouders, Bakkersgezel Peter Andreas Glassmeijer en Amateurschilder Albertus Johannes van Ludolphi. Bij deze verhalen worden ook eigen foto’s toegevoegd die het verhaal nog completer maken.

Naast alle familieverhalen zijn bijvoorbeeld veel genealogische bronnen toegevoegd. Deze bronnen zijn erg handig wanneer jezelf onderzoek doet. Zo kan je binnen paar klikken starten in bijvoorbeeld de militaire registers of kan je de afkortingen terugvinden uit het bevolkingsregister.

Als dit nog niet genoeg is heeft Uit de oude Koektrommel ook nog een interactieve stamboomomgeving waarin alle stambomen in opgeslagen zijn die in de afgelopen jaren zijn gevonden. In deze stamboomomgeving gaan verschillende stambomen ver terug in de tijd, tot wel 1315!

Waar heb ik Uit de oude Koektrommel bij geholpen?

Sinds mei 2016 verzorg ik het technisch beheer van de website. Zo maak ik bijvoorbeeld op frequente basis back-ups van de volledige website, voer ik kleine en grote updates uit en pas ik technische wijzigingen toe zodat de website voor de eigenaar en voor jou zo goed mogelijk verlopen.

Binnen de lancering van de nieuwe website is er veel veranderd achter de schermen. Er is een nieuwe basis gebruikt waar de website gebruik van maakt. Deze basis zorgt ervoor dat er gebruik wordt gemaakt van modernere technieken waardoor de website en de stamboomomgeving beter werken op jouw smartphone, computer en tablet. Daarmee is er rekening gehouden met de wensen en eisen van Uit de oude Koektrommel.

Conclusie

Met de komst van de nieuwe website is er veel veranderd voor en achter de schermen. Het design is iets aangepast, de website is sneller en er wordt gebruik gemaakt van andere technieken waardoor de website beter wordt weergegeven op onder meer jouw smartphone, tablet en computer.

Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik bij mag dragen aan de realisatie van de nieuwe website. Hierdoor kunnen de familieverhalen, foto’s en stambomen bewaard blijven en samen gedeeld worden met alle andere informatie dat te vinden is op de website van Uit de oude Koektrommel!

Tags: