Tweede Turnwedstrijd 2017

Second gymnastics competition in Grou 2017Foto: ┬ę MJB Events PR

Tweede Turnwedstrijd 2017

Gisteren vond de tweede turnwedstrijd plaats in Sporthal De Twine te Grou. Deze turnwedstrijd had ik samen met mijn stagebedrijf (Mijn Level UP) georganiseerd als eindproject voor mijn opleiding. Tijdens deze tweede turnwedstrijd deden ruim 135 turnsters mee!

Eerder dit jaar had ik je al verteld dat Mijn Level UP voor het tweede seizoen bezig is met het organiseren van turn-, freerunning- en danswedstrijden in Friesland. In dit tweede seizoen konden turnsters zich plaatsen voor de Friese Kampioenschappen als zij bij de eerste zes turnsters vielen.

Vroeg in de morgen

De organisatie was al om 07:30 uur aanwezig om de turnwedstrijd op te bouwen en alles klaar te zetten. Normaal gesproken doet de organisatie de opbouw een avond van ten voren. Dit jaar was er op deze avond een volleybalwedstrijd waardoor dit niet haalbaar was.

Doordat er een groot team aanwezig was konden we om 08:45 uur de laatste taken nog verrichten. Het stond klaar. Tijd voor de vier turnwedstrijden die allemaal 90 minuten (1 ┬Ż uur) zouden gaan duren.

Mooie turnwedstrijd met hoog niveau

Het was een mooie turnwedstrijd met hoog niveau in de B-lijn en C-lijn. Ruim 135 deelnemers en deelneemsters deden mee tijdens deze turnwedstrijd, afkomstig uit zeven teams. Ze waren actief in de categorie├źn Mini, Pupil, Instap, Junior en Senior en binnen de levels 10 tot en met 2. Na afloop van deze wedstrijd kwamen al snel positieve reacties vanuit het publiek, turnsters en vanuit de turnverenigingen.

Gekwalificeerd voor de Friese Kampioenschappen

Ik had het er al over in de introductie, maar tijdens deze wedstrijd en tijdens de turnwedstrijd in Sneek konden de turnsters zich al kwalificeren voor de Friese Kampioenschappen. De eerste zes van iedere categorie zullen dan geplaatst zijn voor de Friese Kampioenschappen in Sporthal De Trije (Franeker) op zaterdag 20 mei 2017.

Natuurlijk doen verschillende turnsters mee tijdens beide turnwedstrijden (4 maart en 1 april). De turnsters die zich al hebben geplaatst, hoeven zich niet opnieuw te plaatsen voor de Friese Kampioenschappen. Als een turnster die al geplaatst is in de top zes, dan wordt de eerstvolgende turnster geplaatst voor de volgende wedstrijd.

Volgende turnwedstrijd

De volgende turnwedstrijd van Mijn Level UP staat gepland op zaterdag 20 mei 2017 in Sporthal De Trije te Franeker. Dit is de Friese Kampioenschappen waarvoor vele turnsters zich al hebben geplaatst. Of iedereen zich hiervoor gaat opgeven die zich hebben geplaatst, zal nu nog de vraag zijn. Naar verwachting zal Mijn Level UP dit ergens begin mei 2017 bekend maken via haar website en de Facebookpagina!

Foto’s: ┬ę MJB Events PR

Tags: