The Tall Ships Races Harlingen 2014

Tall Ships Harlingen 2014Foto: © MJB Events PR

The Tall Ships Races Harlingen 2014

The Tall Ships Races is Ă©Ă©n van de bekendste internationale evenementen in Nederland en in het buitenland. Schepen komen uit verschillende hoeken van de wereld, waaronder ook een Russisch schip. Harlingen was dit jaar het startpunt van The Tall Ships Races 2014. Ik hielp mee in de opbouw van het evenement en als assistent stagemanager op de Harbour Stage.

In totaal hadden er 66 schepen de koers gezet op Harlingen (Nederland), waar maanden aan vooraf ging voor de organisatie om alles logistiek in te kunnen delen. Het eerste festival dag vond plaats op 3 juli en eindigde op 6 juli. Honderden vrijwilligers hielpen mee aan dit evenement om alles in goede banen te leiden, zodat ruim 350.000 bezoekers konden genieten van alle boten.

De organisatie hierachter begon in 2013 al met deze internationale operatie en voor alle logistieke handelingen. Gelukkig was het niet alleen plannen en logistieke verhalen. Zo konden we bijvoorbeeld ook genieten van het Pink Floyd Project, Omroep Fryslan Noardewyn, Marinierskapel der Koninklijke Marine met Ellen ten Damme als gastzangeres.

De route die de schepen zullen gaan afleggen kan je volgen via de website van The Tall Ships Races Harlingen. Gisteren (7 juli 2014) zijn alle schepen naar de Noordzee gevaren, waar hun koers gestel staat op Fredrikstad (Noorwegen). Hierna gaan ze naar Bergen (Noorwegen) en daarna naar Esbjerg (Denemarken). Het was een gezellige en drukke week voor de inwoners en bezoekers van Harlingen. Hopelijk kunnen we snel weer alle boten verwelkomen in de haven van Harlingen tijdens een volgende Tall Ships Races.

Update 23 maart 2015

Inmiddels in bekend gemaakt dat The Tall Ships Races terugkomen in 2018. Dan zal Harlingen de finishstad zijn voor The Tall Ships Races 2018. Harlingen zal dan van vrijdag 3 augustus tot en met maandag 6 augustus 2018 de gaststad zijn voor alle schepen.

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: