Terugblik op het jaar 2020

MJB Events PR 2020Foto: © MJB Events PR

Terugblik op het jaar 2020

2020 is een bijzonder jaar geweest die wij niet snel meer zullen vergeten. Een jaar met maatregelen, evenementen die niet doorgang kunnen vinden en een jaar met veel kansen en mogelijkheden. Een jaar met mooie herinneringen waarin ik je meeneem in verschillende hoogtepunten van het jaar 2020.

Van de schoolbanken naar thuis studeren

Als Media & Entertainment Management student aan de NHL Stenden Hogeschool (voormalig Stenden Hogeschool Leeuwarden) was het halverwege maart al duidelijk: Thuis studeren. Een situatie waarin wij als studenten geen fysieke aanwezigheid meer konden hebben met onze medestudenten of met onze docenten.

Skype, Zoom en Microsoft Teams waren daarbij een belangrijke plek om toch elkaar live te zien tijdens een presentatie of een gesprek. Hierdoor konden we met elkaar overleggen, nieuwe kennis opdoen en konden wij onze kennis met elkaar delen wanneer dat nodig was. Inmiddels zijn verschillende lessen weer fysiek in de klaslokalen, maar een groot deel zal voorlopig (en misschien wel tot het eind van het schooljaar 2020 – 2021 digitaal blijven.

Leerontwikkeling voor nieuwe kennis

Daarentegen heeft het thuis studeren of thuis werken ook voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld geen reistijd waardoor je deze tijd kunt besteden aan zelfontwikkeling. Bijvoorbeeld het bekijken van een informatieve video op YouTube, het volgen van de Béhance livestreams, het volgen van een digitale cursus of het lezen van een informatief boek. Op deze manier kan je jezelf naar het volgende niveau brengen.

Mooie (online) projecten realiseren

2020 was niet alleen een jaar waarin ik qua kennis veel tot mij heb genomen. Ook was het een jaar waarin ik mooie projecten heb mogen realiseren. Denk bijvoorbeeld maar aan Uit de oude Koektrommel heeft een nieuwe website, Website Vixen’s Wedding online, uitbreiding van mijn kennisbank en het schrijven van verschillende informatieve blogartikelen. Natuurlijk mogen wij de guide omgeving (tutorials) op de website ook niet vergeten!

Met deze online projecten kan er veel bereikt worden. Denk bijvoorbeeld maar aan het delen van kennis, het verzorgen van de branding voor een project en het realiseren van waardevolle content dat gedeeld wordt via social media.

Vermeld op de website van Universiteit Gent

Eén van de andere hoogtepunten van 2020 was de vermelding door de Universiteit Gent in België. Ik heb sinds januari 2019 een nieuwe strategie gemaakt waarin ik een kennisbank en een blog strategie toepas. In deze artikelen deel ik kennis en ervaringen, zodat ik mensen verder kan helpen met bijvoorbeeld vakjargon dat men niet (volledig) begrijpt.

Deze vermelding is dan ook een kersje op de taart, omdat er in de afgelopen jaren hard gewerkt is aan deze strategie. Mocht je toch het artikel van de Universiteit Gent willen lezen, dan kan je dat hier vinden: Digitaal annoteren: hoe pak je dat aan?

Conclusie

2020 was een mooi, bijzonder en spannend jaar. Ondanks dat we nog even in 2020 blijven zitten, word ik alvast erg enthousiast van het jaar 2021. Een jaar waarin er mooie projecten op de agenda staan die je ongetwijfeld zullen helpen in toekomstige projecten. Denk bijvoorbeeld aan een uitbreiding van de kennisbank, aan het uitbreiden van de blogartikelen of aan andere projecten. Via mijn website hou ik je graag op de hoogte van alle projecten en updates!

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: