Succesvolle voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân 2014

Voorronde Kleine Prijs van Fryslan 2014 in It BashusFoto: © MJB Events PR

Succesvolle voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân 2014

Kleine Prijs van Friesland is een jaarlijks terugkerend evenement van Friesland Pop. Gisteravond vond voor de inmiddels 28ste keer de voorronde plaats van de Kleine Prijs van Friesland. Dit keer in It Badhûs in Zwaagwesteinde (De Westereen). Ik hielp mee met de voorbereidingen van het evenement en met de uitvoering daarvan.

Rond 14:00 uur kwam ik aan in It Badhûs om alles in goede banen te leiden. Zo moest het podium opgebouwd worden door middel van klemmen aan elkaar gezet worden. Nog niet eens een uurtje later stond alles klaar en kon de techniek het geluid en licht installeren.

Er moest snel gegeten worden, omdat om 18:00 uur de eerste bands binnen kwamen die tijdens deze voorronde van de Kleine Prijs van Friesland zouden gaan spelen. Tijdens deze voorronde deden de bands Exitlight Empire, Mother Goose, Backseat Drivers en Elusive Disorder mee. De band Exitlight Empire ging direct door naar de finale en won daarmee ook de voorronde in Zwaagwesteinde.

De juryleden zullen ook nog een Wild Card uitdelen aan één van de drie andere bands. Wie dit zullen zijn, zal bekend worden gemaakt op de website van Friesland Pop.

Danny Panadero was de presentator van de avond en verzorgde ook nog een optreden voor deze avond. Wanneer hij “In the house” is, dan weet je altijd zeker dat het één groot feest gaat worden!

Juryleden

De juryleden komen zoals altijd uit de evenementen- en artiestenindustrie. Dit jaar waren er drie juryleden aanwezig. Het eerste jurylid is Klaas Land, die onder meer gewerkt heeft met Fryske Cash, Strawelte, Oi Oi en organiseert ook het populaire Jailhouse Rock in de Blokhuispoort Leeuwarden. Land is ook jaarlijks te vinden bij Dokkum Open Air.

Het tweede jurylid is Willem de Vries. We kennen hem allemaal van het programma Noardewyn bij Omroep Fryslân. Jarenlang brengt hij diverse bands al live in zijn programma op de vrijdagmiddag.

Tot slot was het derde jurylid Bobby Veenstra. Hij is eigenaar van zijn bedrijf Boven Holland Entertainment en SQ8. Zij organiseren onder meer het bekende Pink Floyd Project, Xplode, Hemels, Colour Splash, 90’s XXL en Promised Land Leeuwarden.

Tags: