Succesvolle Loop Leeuwarden 2016

Loop Leeuwarden 2016Foto: © MJB Events PR

Succesvolle Loop Leeuwarden 2016

Vandaag was het een feestje in Leeuwarden, omdat de 10de editie van Loop Leeuwarden plaats vond in en rondom Leeuwarden. Een hoogtepunt voor Leeuwarden en een mooie mijlpaal voor de organisatie van Loop Leeuwarden. Net zoals in 2014 en 2015 hielp ik dit jaar ook weer mee.

Vroeg in de ochtend, op weg naar het Wilhelminaplein (ook bekend als Zaailand), ga ik meehelpen tijdens Loop Leeuwarden. Ik assisteer bij het uitloopgebied waar de hardlopers en wandelaars de mogelijkheid hebben om bij te komen, een sportdrank of water te drinken en wat fruit te eten.

Al dit drinken en eten werd klaargezet door een groep van ongeveer 10 personen. Na een voorbereidingstijd van een half uur, waren we klaar om de eerste deelnemers te feliciteren en te verwelkomen in het uitloopgebied

Ze kregen een beker drinken, een medaille, een certificaat en een grote waardering dat ze toch zijn of haar afstand hadden afgelegd. De ouders en begeleiders mochten dit jaar gratis meelopen om extra steun te bieden voor zijn of haar kind.

Al snel kwamen de andere kandidaten van de 2,5 km, 5 km, 10 km, halve marathon en de wandelaars binnen. Toen de 10 km hardlopers binnenkwamen, was het even spitsuur voor iedereen in het uitloopgebied. Maar zoals altijd komt alles goed en werd iedereen voorzien van eten en drinken. Als het nodig was, konden ze ook een massage en eventueel eerste hulp krijgen.

Gelukkig waren er geen ernstige gewonden tijdens deze 10de editie van Loop Leeuwarden. Dit kon gebeuren doordat het lichaam warm was, maar de regen spierpijn of kramp kon veroorzaken. Door een goede massage in het uitloopgebied, kon dit voorkomen worden.

In 2017 zal de 11de editie plaatsvinden. De organisatie zal net zoals vandaag en voorgaande edities ervoor zorgen dat alles goed en vlekkeloos verloopt. Wanneer je up-to-date wil blijven over het evenement, dan kan je terecht op de website van Loop Leeuwarden!

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: