Succesvolle Kleine Prijs van Fryslân

Succesvolle Kleine Prijs van Fryslân© MJB Events PR

Succesvolle Kleine Prijs van Fryslân

Gisteren was ik te vinden in It Badhûs te Zwaagwesteinde (De Westereen). Hier vond voor de 28ste keer de voorronde van de Kleine Prijs van Friesland plaats. Ik hielp mee in de voorbereidingen van dit evenement en natuurlijk ook tijdens het uitvoeren van dit evenement.

Rond 14:00 uur kwam ik aan om het podium op te bouwen. Deze bestaan uit zogeheten prakken (podiumdelen) die door middel van klemmen aan elkaar gezet kunnen worden. Een uurtje later arriveerde de techniek die kon beginnen met het installeren van het geluid en licht.

Rond 18:00 uur kwamen de eerste bands binnen die in de avond mee zouden gaan spelen in deze voorronde van de Kleine Prijs van Friesland. De vier bands waren Exitlight Empire, Mother Goose, Backseat Drivers en Elusive Disorder. Van deze bands ging Exitlight Empire direct door naar de finale en won dus tijdens deze voorronde in Zwaagwesteinde. De juryleden zullen nog een Wild Card uitdelen aan één van de andere drie bands. Wie dit zal zijn, word bekend gemaakt op de website van Friesland Pop!

Alle bands en de prijsuitreiking werd gedaan door Danny Panadero, die zelf ook nog een optreden verzorgde op deze avond. Wanneer Danny Panadero “In the House” is, word het altijd één groot feest. Dat was het gisteren zeker in Zwaagwesteinde!

Juryleden

De juryleden komen zelf uit het werkveld en hebben te maken met evenementen of artiesten. Het eerste jurylid is Klaas Land die onder meer gewerkt heeft voor Fryske Cash, Strawelte, Oi Oi en organiseert ook het populaire Jailhouse Rock in de Blokhuispoort. Klaas is ook jaarlijks te vinden bij Dokkum Open Air.

Het tweede jurylid was Willem de Vries. Hem kennen we allemaal van het programma Noardewyn bij Omroep Fryslân. Jaren zet hij zichzelf al in en brengt verschillende bands live in zijn programma op de vrijdagmiddag!

Het derde jurylid is Bobby Veenstra die zijn eigen bedrijf heeft, Boven Holland Entertainment en SQ8. Zij organiseren onder meer het bekende Pink Floyd Project, Xplode, Hemels, Colour Splash, 90’s XXL en het inmiddels bekende Promised Land.

Tags: