Succesvol concert van het Tzahal orkest in Drachten

Tzahal orchestra concert in Drachten (Netherlands) 2015Foto: © MJB Events PR

Succesvol concert van het Tzahal orkest in Drachten

Ik was gisteravond in Drachten, voor een concert waar ik van hoopte deze ooit nog eens te mogen meemaken. De Tzahal band (Israëlisch legerorkest) kwam naar Nederland toe om een drietal concerten in Nederland te spelen. Een van deze concerten vond plaats in de Bethel te Drachten. Laten we snel terugblikken op gisteravond!

Aan het begin van de middag was het tijd om de Bethel om te toveren na een concertzaal voor de Tzahal band. Nadat het podium was opgebouwd, de instrumenten en microfoons aanwezig waren en de lichten werden getest, was het tijd om de sound check te doen voor de band.

Rond 17:00 uur tijd voor het dinner. Voor iedereen was er genoeg eten, waaronder ook Kocher. De Tzahal bandleden kwamen uit Israël en moeten op een bepaalde manier eten hebben, wat aan allerlei verschillende regels is verbonden.

Tijd voor de laatste zaalcontrole, een laatste teamoverleg en de laatste keer afspraken maken met de beveiliging, was het tijd om alle mensen in ontvangst te nemen. De bezoekersaantal lag tussen de 800 en de 900 bezoekers. Een mooie opkomst voor dit unieke evenement!

Bandleden

Een grote band, van zes man sterk en haar eigen crew, maakten dit concert in oktober 2015 mogelijk tijdens hun verblijf in Nederland. Een gitarist, drummer, basgitarist, keyboardspeler en twee zangeressen. Graag stel ik hun aan je voor: Avigal Cohen, Yafit Timsit, Raz Slominsky, Omar Phank, Daniel Leskavitch en Daniel Vider.

Voorgaande optredens

Het is niet voor het eerst dat de Tzahal band in Nederland te zien waren. Zo zijn de bijvoorbeeld in 2007, 2008, 2011, 2012 en dit jaar (2015) in Nederland te zien! Naast het concert van gisteravond in Drachten hadden ze op 20 oktober een concert in Veenendaal en vandaag hebben ze nog een concert in Amsterdam.

Een mooi evenement, een unieke ervaring en een concert weer van mijn bucket-list af. Hopelijk komen ze volgend jaar weer naar Nederland, want dan zal ik er ongetwijfeld weer erbij aanwezig zijn!

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: