Straatfestival Harlingen 2015

Straatfestival Harlingen 2015Foto: © MJB Events PR

Straatfestival Harlingen 2015

Sinds januari 2014 help ik mee in het organiseren van het Straatfestival Harlingen. Dit is een jaarlijks evenement wat tijdens de Junifeestweek in Harlingen plaats vindt. Dit jaar was het een bijzondere editie, omdat het Straatfestival Harlingen 25 jaar bestaat. Tijd om een feestje te vieren in de binnenstad van Harlingen!

25ste editie

Vroeg in de ochtend, rond de klok van 09:00 uur verzamelden we om gezamenlijk even een bakje koffie te gaan drinken, een gebakje en natuurlijk om de laatste planning te gaan bekijken en te bespreken. Daarna ging ieder zijn of haar ding doen, werd de binnenstad afgesloten en kwamen de eerste artiesten en acts binnen druppelen.

Om 13:30 uur was het tijd voor de officiële opening van het Straatfestival Harlingen. Een toespraak van inmiddels oud-voorzitter Albertus van der Plaats. Wat onze voorzitter niet wist, was dat de andere bestuursleden een parade achter gesloten deuren hadden georganiseerd.

Zo werd de voorzitter, samen met de Burgemeester van Harlingen en de penningmeester in een oude oldtimer door de binnenstad geloosd. Rond deze oldtimer waren Samba muzikanten samen met Samba danseressen en natuurlijk de andere acts van het Straatfestival Harlingen erachteraan. Het was een mooi gezicht om te kunnen zien!

Afscheid voorzitter

Na 25 jaar ieder jaar weer een mooi festival te hebben neergezet nam inmiddels oud-voorzitter Albertus van der Plaats afscheid van het Straatfestival Harlingen. Van der Plaats heeft altijd gezegd dat hij na de 25ste editie zou gaan stoppen en het stokje over zal dragen aan de volgende voorzitter of voorzitster.

Aan het begin van de 25ste editie, tijdens de opening, ontving Van der Plaats van de Burgemeester van Harlingen, W.R. Sluiter, een gemeentelintje voor zijn 25 jaar voorzitterschap voor het Straatfestival Harlingen.

Afscheid penningmeester

Ook de penningmeester van het Straatfestival Harlingen, Simon van der Rest, nam afscheid van het bestuur en van het jaarlijkse festival van Harlingen. Van der Rest heeft zich jaren lang ingezet om de financiën rondom de edities van het Straatfestival Harlingen rond te kunnen krijgen!

Bestuur Straatfestival Harlingen

In het bestuur van het Straatfestival Harlingen is verder niet veel veranderd. Alleen de voorzitter en penningmeester zijn gewijzigd van het bestuur. Dit bestuur zal de 26ste editie gaan organiseren in de binnenstad van Harlingen, wat plaats vindt op zaterdag 4 juni 2016. Graag hou ik je via mijn website op de hoogte voor de laatste ontwikkelingen.

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: