Spannende en gezellige CGN United contest Leeuwarden 2019

CGN United contest Leeuwarden 2019 - Wilhelmus WinterguardFoto: ┬ę MJB Events PR

Spannende en gezellige CGN United contest Leeuwarden 2019

Zaterdag 16 maart 2019 vond het CGN United Contest Leeuwarden plaats in de Sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden. Tijdens dit evenement help ik mee met de uitvoering en het onderhoud van het Instagram kanaal. In dit artikel laat ik je zien hoe deze dag verliep.

Sinds 2017 is CGN United weer terug in Leeuwarden en is deze locatie opgenomen in het wedstrijdschema. Ook dit jaar werd er flink gestreden om de laatste punten binnen te halen voordat we ons op gaan maken voor de finale, die op zaterdag 30 maart wordt gehouden in de Indoor Sportcentrum Eindhoven.

Omdat de hoeveelheid deelnemers dit jaar is gegroeid is het programma voor Leeuwarden groter geworden. De wedstrijd begon rond 10:00 uur met de Kids Class die om 10:40 uur gevolgd werden met de Cadet Class en de Junior Class (round 1 & 2). Nadat de deelnemers uit deze groepen waren geweest konden we ons opmaken voor de retreat, waarbij de winnaars bekend werden gemaakt en welke startplek zij zullen hebben tijdens de finale in Eindhoven.

Na een korte pauze vervolgden we de wedstrijd met de Percussion en de Winds. Traditioneel doen hier vele bekende percussion en winds groepen mee uit de voorgaande jaren. Dit jaar doet het Leeuwarder Pasveerkorps voor het eerst mee die tijdens dit contest eerste werd binnen de categorie Winds Open Class.

Toen de laatste show was gedaan konden we ons gaan opmaken voor de retreat waarbij alle winnaars bekend werden gemaakt van de categorie├źn binnen de Percussion en Winds. Direct hierna werden de groepen geloot voor de volgorde tijdens de grote finale.

In de avond gingen we weer verder met de color guard groepen uit de Regional A-class, A-class en sloten we de avond af met The Pride of the Netherlands en Sensation Performance Ensemble. Nadat deze twee groepen waren geweest werd het tijd voor de retreat waarbij de laatste punten werden verdeeld. Kort na de retreat werd er geloot welke volgorde de groepen hebben tijdens de finale in Eindhoven.

Vier jaar bij CGN

Dit jaar ben ik voor het vierde opeen volgend jaar betrokken bij de organisatie van CGN United. Tijdens deze contesten help ik jaarlijks mee met de uitvoering van het evenement. Bijvoorbeeld met het geven van informatie aan alle betrokken, het uitvoeren van logistieke klussen of algemene ondersteuning aan de organisatie.

Sinds het najaar van 2017 ben ik nauw betrokken binnen de marketing en communicatie afdeling van CGN United. Ik help daarbij mee met het beheer van de Facebookpagina, Instagram account het de Pinterest account van CGN United.

Tijdens dit CGN United contest in Leeuwarden heb ik onder meer live video gemaakt en updates gegeven van de verschillende deelnemende groepen via de Instagram stories van CGN United. CGN United is de nieuwe naam voor Color Guard Nederland. De organisatie heeft deze naam gekozen omdat ze een podium willen bieden voor alle verenigingen binnen de onderdelen Color Guard, Percussion en Winds.

Conclusie

We kunnen terugkijken op een mooi, goed en gezellig CGN Contest in Leeuwarden. Dit was de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen 2019. Daarmee komt ook een einde aan mijn bijdrage tijdens de contesten van het seizoen 2019. Ik wil daarom iedereen bedanken voor de goede samenwerking en wens ik alle deelnemers aan de finale op 30 maart 2019 in Eindhoven heel veel succes! Graag tot volgend jaar tijdens het CGN United seizoen 2020!

Foto’s: ┬ę MJB Events PR

Tags: