Sfeervolle en droge Loop Leeuwarden 2019

Loop Leeuwarden 2019Foto: © MJB Events PR

Sfeervolle en droge Loop Leeuwarden 2019

Zondag 19 mei 2019 was Leeuwarden en omstreken er weer klaar voor. Voor een nieuwe editie van Loop Leeuwarden 2019. Het jaarlijkse hardloop wedstrijd waarbij ik dit jaar voor de vijfde keer op rij meehielp. In dit artikel neem ik je mee terug naar deze dag. Laten we snel beginnen.

Wat is Loop Leeuwarden?

Loop Leeuwarden is een (hard)loop evenement wat plaatsvindt in en rondom Leeuwarden. Tijdens dit evenement kunnen hardlopers meedoen met de 5 km, 10 km en de halve marathon. Voor de kinderen waren er de 1 km en 2,5 km waarbij begeleiding mee mocht rennen met de kinderen.

Normaal gesproken was er tijdens Loop Leeuwarden ook een plek voor de wandelaars. Dit jaar kon dit helaas niet doorgaan vanwege onvoldoende middelen die de organisatie zelf nodig had om dit te realiseren. Zij hebben wel aangegeven dat de wandelaars in ieder geval in 2020 weer terug zijn op de programmering!

5de jaar voor mij

Het begon voor mij in 2014. Toen hielp ik mee op een tussenpost net buiten Stiens. Op deze post werd destijds water, sponsen en andere faciliteiten geplaatst om de hardlopers te helpen en te voorzien van water. Dit was in 2014 wel nodig, want de temperaturen stegen boven de 25 graden!

In 2015 hielp ik ook weer mee. Tijdens deze editie hielp ik de mensen in het uitloopgebied achter de Oldehove. Dit was voor mij erg leerzaam waarbij je de blijdschap kon zien bij de hardlopers en hardloopsters die de finish hadden bereikt.

In 2016, 2017 en 2018 hielp ik net zoals dit jaar (2019) ook weer mee bij het uitloopgebied. Dit keer niet bij de Oldehove, maar werd de start en finish gerealiseerd op het Wilhelminaplein in het centrum van Leeuwarden. In het uitloopgebied konden de hardlopers en hardloopsters even bijkomen, medische zorg krijgen (indien noodzakelijk), een massage krijgen of bijkomen met een banaan, sinaasappel, water of met een bouillon.

Tot slot

De tijd is snel gegaan. Inmiddels vijf jaar opeenvolgend meegeholpen tijdens Loop Leeuwarden. Het is afwachten of ik volgend jaar weer de organisatie kan ondersteunen om te helpen bij een nieuwe editie van Loop Leeuwarden 2020. Maar tot die tijd kunnen nagenieten van deze editie van Loop Leeuwarden 2019. Een dag met af en toe zon, niet te warm waarbij het publiek en de deelnemers hebben genoten van deze wedstrijd!

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: