Sfeervolle Congres Popmuziekeducatie 2016

Congres Popmuziekeducatie Leeuwarden 2016Foto: © MJB Events PR

Sfeervolle Congres Popmuziekeducatie 2016

Na een goede voorbereiding was het gisteren eindelijk zover. Het Congres Popmuziekeducatie in de Neushoorn te Leeuwarden. Dit congres is een samenwerkingsverband tussen de Neushoorn Leeuwarden, Friesland College (D’Drive) en Stenden Hogeschool Leeuwarden. Dit congres was onderdeel van het drie daagse Freeze Festival.

Vroeg in de ochtend verzamelden de organisatie zich, waaronder ik, om de dag nog eenmaal door te lopen. Om de laatste puntjes op de i te zetten en ook om alle vrijwilligers in goede banen te leiden.

Rond de klok van 11:00 uur kwamen de eerste congresbezoekers binnen, die onder de muziek van Renate Kroes konden genieten van zijn of haar bakje koffie of kopje thee.

Om 12:00 uur begon het dan echt. Na het welkomstwoord van JanPier Brands (directeur Neushoorn) en Marjolein Brouwer (opleidingsmanager D’Drive – Friesland College) kwam er een keynote van Thuur Caris. Een leerzame keynote waarbij het publiek volledig gefocust was, wat Thuur allemaal te vertellen had.

Toen de keynote was afgelopen, was het tijd voor de eerste pauze. De bezoekers konden genieten van een lekker broodje, koffie, thee of een frisje. Natuurlijk allemaal onder de muziek van Renate. Zij speelden ook al tijdens de inloop in de ochtend. Na de pauze begonnen de rondes, die in verschillende lokalen plaatsvonden.

Ondanks dit de eerste editie was van het Congres Popmuziekeducatie, kwamen er al snel positieve reacties van de bezoekers. Het congres liep vlekkeloos, de sprekers waren enthousiast en alle bezoekers luisterden aandachtig naar de sprekers waar zij graag iets van wilden weten. Tevreden bezoekers, tevreden organisatie en een tevreden Neushoorn. We kunnen met ons allen terugkijken op een mooie eerste editie van dit Congres Popmuziekeducatie!

Foto’s: © Gerrit van der Veen

Tags: