Serious Record 2013

Serious Record 364 hour non-stop music Leeuwarden 2013Foto: © MJB Events PR

Serious Record 2013

Zoals ik in het artikel over D’Drive presents: Jail of Creativity al vertelde kwam het Glazenhuis (Serious Request) in december 2013 naar Leeuwarden. Eén de examenkandidaten was Sanne Terpstra die voor haar opleiding Serious Record ging organiseren. Een wereldrecordpoging als eindexamenproject met maar liefst 363 uur non-stop music!

Serious Record begon op vrijdag 6 december 2013 in de Stadsschouwburg De Harmonie met de Jeugd van Tegenwoordig. Toen het programma afgelopen was in de stadsschouwburg, ging het spektakel verder met een looporkest naar Poppodium Asteriks in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Daar zou Serious Record een week blijven met diverse optredens op twee podia.

Op 13 december 2013 verplaatste Serious Record zich van Poppodium Asteriks naar Poppodium Romein. De Amsterdam Klezmer Band wilden graag hun bijdrage leveren aan deze wereldrecord poging en ging het centrum door op een huifkar. Over de Nieuwstad naar Poppodium Romein.

De laatste week was het spannends, omdat de 363 uur op de avond van 21 december bereikt zal worden. Met een vrijwilligersaantal van 350 personen, waaronder ik, was er hard gewerkt om dit wereldrecord poging te realiseren. In totaal is er met dit evenement € 17.500 opgehaald dat werd afgegeven bij het Glazenhuis op het Wilhelminaplein (Zaailand). Sanne kan tevreden terugkijken op een zeer geslaagd eindexamenproject voor haar opleiding.

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: