Serious Record 2013

Serious Record Leeuwarden 2013© MJB Events PR

Serious Record 2013

In december 2013 kwam het Glazenhuis, beter bekend als Serious Request, naar Leeuwarden. Een van de grootste evenementen van Nederland. Sanne Terpstra organiseerde voor haar eindexamenproject Serious Record. Ik hielp bij haar eindexamenproject mee in verschillende werkzaamheden. Van barman tot aan het bijhouden van alle tijden, bezoekers en nummers. De wereldrecordpoging van 363 uur non-stop music!

Het begon allemaal op vrijdag 6 december 2013, de start van het evenement in de Stadsschouwburg De Harmonie met de Jeugd van tegenwoordig. Wanneer het programma in de Schouwburg was afgelopen, liep er een looporkest naar Poppodium Asteriks in de Blokhuispoort.

Serious Record zal hier een week blijven en kon men genieten van optredens in het cellenblok en op podium van Poppodium Asteriks. Dit is buiten dit evenement om al een mooie locatie om te bezoeken.

Op 13 december 2013 moest Serious Record zich verplaatsen van Poppodium Asteriks naar Poppodium Romein. De Amsterdam Klezmer Band wilden graag meehelpen aan deze wereldrecord poging! Ze gingen op een wagen zitten en rijdend over de Nieuwstad, over de markt richting Poppodium Romein!

De laatste week was het spannends. Op naar 21 december wanneer er in de avond de 363 uur voorbij zijn gegaan! Een vrijwilligersaantal van 350 vrijwilligers hebben hard meegewerkt aan dit avontuur, € 17.500,- is er opgehaald en afgegeven bij het Glazenhuis in Leeuwarden. Sanne kan terugkijken op een zeer geslaagd eindexamenproject!

Tags: