Schitterende Color Guard Contest Leeuwarden 2017

Impact Regiona A during Color Guard Nederland contest Leeuwarden 2017Foto: © MJB Events PR

Schitterende Color Guard Contest Leeuwarden 2017

Traditiegetrouw vindt in het laatste deel van maart de finale plaats van het Winterguard seizoen georganiseerd door Color Guard Nederland. Voordat we naar de finale gaan was gisteren het Color Guard Contest Leeuwarden aan de beurt. Het laatste reguliere contest met maar liefst 59 deelnemers. Tijd om terug te kijken op dit laatste reguliere contest!

Rond de klok van 08:00 uur kwamen alle medewerkers aan bij Sporthal Kalverdijkje te Leeuwarden. Een kleine briefing voor de laatste wijzigingen en voor het opbouwen van het decor. De opstelling was anders dan dat je wellicht gewend was bij andere Color Guard contesten.

Wanneer het bakje koffie of kopje thee op was, was het tijd om op te gaan bouwen voor het contest. De vloer werd uitgemeten. De camera’s werden op de juiste plek gezet en het decor werd klaargezet voor alle Color Guard groepen. Deze groepen zouden gedurende de dag hun show laten zien op de vloer.

Het begin van het laatste reguliere contest 2017

Om 11:50 uur stond de eerste deelnemer klaar bij de opmars voor hun show. N-Motion Kids kreeg de eer om het contest te laten beginnen. Een mooi show gevolgd door de andere deelnemende groepen zoals Nova Kids, 2Extreme Kids en Impact Kids.

Wanneer iedereen was geweest van de categorie Kids Class, konden we ons opmaken voor de Cadet Class. Je raadt het misschien al, dit waren niet de enige categorieën die meededen tijdens dit contest. Zo deden er tientallen andere Color Guard groepen mee binnen de categorieën Junior Class, Indoor Winds A-Class, Indoor Winds Open Class, Marching Cadet Class, Marching A-Class en Marching Open Class.

Nadat de laatste deelnemer was geweest uit de Marching Open Class, konden we ons gaan opmaken voor de eerste Retreat (prijsuitreiking) van deze laatste reguliere contest. Maar liefst 34 groepen konden het veld betreden onder de muziek van Eye of the Tiger.

Nadat alle punten bekend waren gemaakt van dit Contest Leeuwarden, was het tijd om de loting in te gaan. Wie gaat als eerste beginnen? Wie als tweede en wie moet wachten tot de laatste plaats om te gaan starten. De voorbereiding was van start gegaan voor de Color Guard finale wat over twee weken plaatsvindt in Eindhoven.

Spanning stijgt, het niveau is hoog en diverse blessures

Traditiegetrouw vinden overdag dus de Kids-, Cadet- en Junior Classes plaats. In de avond is het dan tijd voor de categorieën Regional A-Class Round 1, Regional A-Class Round 2, A-Class en de Open Class.

Het publiek was erg enthousiast over de shows. We konden dit merken aan de het applaus tijdens en aan het eind van de show. Maar ook de deelnemers en deelneemsters vonden het erg leuk om mee te doen. Ondanks dat het spannend, stressvol en inspannend was. We konden dan vanuit de warming-up hal horen dat er werd gejuicht om de succesvolle show.

Doordat de spanning, het niveau en de inspanning zo hoog lag, moesten er helaas verschillende deelnemers worden behandeld door de EHBO’ers die aanwezig waren. Hierbij heb ik geassisteerd omdat er op sommige momenten verschillende calamiteiten waren gebeurd waar de twee EHBO’ers hun handen aan vol hadden. Gelukkig waren er geen ernstige of levensbedreigende situaties voor de deelnemers. Ik hoop dan ook dat alle geblesseerde deelnemers snel weer zullen herstellen om mee te kunnen doen tijdens de finale in Eindhoven over twee weken!

Dit was het dan.

Helaas, het Winterguard seizoen 2017 zit er voor mij erop. Het was een spannend, mooi en leuk Color Guard winterseizoen 2017. Er zijn vele mooie shows voorbij gekomen. Denk maar eens aan het Color Guard Contest Drachten in januari! Of twee weken geleden tijdens het WGI Regional Almere in het Topsportcentrum.

Een mooi seizoen met vele deelnemers en deelneemsters. Ik ben in ieder geval tevreden, trots met een nieuwe ervaring rijker. Graag bedank ik iedereen voor de samenwerking in het afgelopen jaar.

Natuurlijk wens ik alle besturen, organisaties en vooral de deelnemers een mooi finale toe. Laat nog Ă©Ă©n keer alles zien wat je in huis heeft tijdens de finale in Eindhoven! Ik heb het vertrouwen erin dat alles goed zal gaan komen!

Tags: