Proud on Stage 2016

Proud on Stage 2016Foto: © MJB Events PR

Proud on Stage 2016

Gisteren maakte Stadsschouwburg De Harmonie twee keer de vloer vrij voor Proud on Stage 2016, de opvolger van Taptoe Leeuwarden. Muziek, dans en show kwamen gisteren allemaal terug waarbij ik achter de schermen meehielp als floormanager. Laten we terugblikken op de eerste editie van het Proud Event 2016!

Wanneer alle bezoekers een plekje in de Aegon zaal hadden gevonden,¬†kon de opening worden gestart van de offici√ęle eerste editie van het Proud Event, Proud on Stage 2016. Een opening met het Pasveerkorps Leeuwarden, First Beat, danseressen en¬†tijdens de avondeditie ook nog met een beatboxer.

Na de opening was het al snel tijd voor Jong Advendo die bekende, snelle en een ode gaf aan The King of Pop, Michael Jackson. Dit hoge tempo werd volgehouden tijdens de show van het Duitse Greanbeats, die een spectaculaire slagwerkshow verzorgden waarbij de interactie met het publiek werd opgezocht.

First Beat en de danseressen zorgden ervoor dat het tempo iets omlaag ging en de rust werd opgezocht. Zo kon iedereen op adem komen voor de andere shows die nog zullen gaan komen. Bijvoorbeeld de show van Juliana Amersfoort en Greenbeats met haar barkrukken.

Na de pauze van ongeveer 30 minuten, was het tijd voor Quatrobar in samenwerking met Brassband De Bazuin. Quatrobar is onder meer bekend van het televisieprogramma Holland’s got Talent 2016.

En dan waren we aangekomen bij de hoofdact van deze eerste editie. Ellen ten Damme ging optreden met haar gitaar, viool, piano en met Brassband De Bazuin. Twee jaar geleden was ze de samenwerking begonnen met Brassband De Bazuin wat vele resultaten heeft mogen opleveren.

Vervolgens gingen we door met het programma. Het was tijd voor Sensation Performance Ensemble die in een kleinere formatie haar show deed. Een prachtige show met een groot applaus als dank. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sensation Performance Ensemble aan de top staat van de Nederlandse Winterguard, wat jaarlijks wordt georganiseerd door Color Guard Nederland!

Dekoor Close Harmony, een studentengroep, kwam aan de beurt die een mooie zangshow verzorgden. Verwisseling van plaats, van zang en met enkele solo’s tussendoor. Tijd om naar de finale te gaan. Nee, tijd om te genieten van de muzikale ambassadeurs van de stad Leeuwarden.

Zoals Johan van der Wal tijdens Taptoe Leeuwarden 2012 zo mooi zei: Mijn club, mijn club, mijn ideaal, dit is de mooiste club van allemaal. Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet. Het kan dooien en het kan vriezen. We kunnen winnen of verliezen, maar een betere club dan deze is er niet. Het Leeuwarder Pasveerkorps! Ook tijdens de eerste editie van het Proud on Stage deed het Pasveerkorps mee. Een aangepaste show met op het eind een staande ovatie van het publiek. Op weg naar de finale!

Tijd voor de finale, waarbij alle deelnemers het podium opkwamen, onder leiding van Brassband De Bazuin en Ellen ten Damme. Zij speelden het nummer Gutennacht Freunden. Het afscheid was daar, het verheugen op de tweede editie van Proud on Stage 2017 en ondertussen nagenieten van deze prachtige en muzikale show!

De presentatie en de voice-over werd gedaan door Johan van der Wal, de zoon van Eeuwke van der Wal. Beide presentatoren kennen wij allemaal van Taptoe Leeuwarden, de voorloper van het Proud Event!

Floormanager

Zoals ik in de intro had verteld hielp ik tijdens dit evenement mee. Met een regie team van zes man sterk, waaronder ik, lieten wij de show zo soepel mogelijk verlopen. Bijvoorbeeld met het helpen opbouwen, coördineren van materialen, coördineren van de deelnemers en materiaal op het juiste moment op en van het podium halen. Een grote klus, maar door alles goed te bespreken en met een goede taakverdeling liep het programma niet uit. Misschien enkele minuten, maar dat was geen probleem voor het publiek. Johan van der Wal had daar wel een mooie oplossing voor, bijvoorbeeld de wave van links naar rechts door de zaal heen!

Tot slot

Het was een zeer geslaagde eerste editie van het Proud on Stage 2016. Een tevreden organisatie, tevreden bezoekers en tevreden deelnemers. En ik? Ik ben erg tevreden over de show en over het evenement. Proud on Stage is definitief geboren en we zullen terugkijken op deze succesvolle en geslaagde eerste editie wat gisteren plaatsvond in Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden.

Foto’s: ¬© MJB Events PR

Tags: