Oranje Minnertsga op weg naar het WMC 2017

Oranje Minnertsga to the World Music Concours 2017Foto: © MJB Events PR

Oranje Minnertsga op weg naar het WMC 2017

Afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het maken van promotiemateriaal voor de show van Oranje Minnertsga, wat zij gaan spelen op het World Music Concours 2017 (WMC). Ben jij benieuwd wat ik allemaal precies heb gedaan?

Wat is het World Music Concours?

Het World Music Concours wordt om de vier jaar gehouden in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade met deelnemers uit verschillende continenten (werelddelen). Tijdens dit kampioenschap strijden de deelnemers tegen elkaar in bijvoorbeeld de Marswedstrijden, Showwedstrijden of tijdens de Concertwedstrijden.

Het WMC heeft daarom ook als doelstelling om de internationale blaasmuziek te promoten en te stimuleren voor alle leeftijden, om deze continue te vernieuwen en de kwaliteit omhoog te brengen.

Naast het overvolle programma organiseert het WMC in samenwerking met andere (zuster)organisaties verschillende activiteiten rondom het stadion en in het centrum van Kerkrade. Het WMC 2017 vindt plaats vanaf donderdag 6 juli tot en met zondag 30 juli 2017.

Drumfanfare Oranje Minnertsga

Tussen 1950 en 1960 is de Drumfanfare van Oranje Minnertsga opgericht door Jappie Zoodsma. Het werd een drumband met een 1-ventielige instrument. In 1996 veranderde de drumband om in een drumfanfare zoals we die vandaag de dag kennen. Inmiddels heeft Oranje Minnertsga al verschillende successen behaald in de Nederlandse korpswereld. Dit wordt mogelijk gemaakt door alle spelende leden, instructieteam en de dirigent Guus Piekema van Slagwerk School Sneek.

Promotiemateriaal

Voor drumfanfare Oranje Minnertsga heb ik in de afgelopen weken verschillende promotiematerialen gemaakt voor het WMC 2017, waar de drumfanfare aan mee doet. Zo ben ik bezig geweest met onder meer:

    • Meedenken van een showthema
    • Het maken van een promotievideo
    • Het ontwerpen van het logo “Grutsk”
    • Het maken van een flyer

Ik wil het bestuur, de organisatie en alle spelende leden van Oranje Minnertsga heel veel succes wensen voor het deelnemen aan het World Music Concours 2017!

Tags: