MJB Events PR bestaat vandaag 7 jaar

Fotograferen op het strand bij Callantsoog (Noord-Holland)Foto: © MJB Events PR

MJB Events PR bestaat vandaag 7 jaar

Vandaag is het 7 jaar geleden dat ik begon met MJB Events PR. In de afgelopen jaren heb ik deze website en mijzelf laten uitgroeien van een evenementenorganisatie tot aan de mediaorganisatie zoals het vandaag de dag online te vinden is. Ik heb in de afgelopen jaren vele keuzes gemaakt voor datgene waarmee ik u graag zou willen helpen. In dit artikel wil ik samen met u terugblikken op de afgelopen jaren en de groei die daarmee is gekomen.

Van evenementenorganisatie naar een media management organisatie

In de begin jaren van mijn website heb ik mijzelf en de website neergezet als evenementenorganisatie. Dit kwam doordat ik veel ervaring heb opgedaan bij Proud on Stage (opvolger van Taptoe Leeuwarden), Freeze Festival, Eurosonic-Noorderslag, CGN United en bijvoorbeeld Welcome tot he Village.

Dit gebeurde allemaal tijdens mijn eerste opleiding Event Management, waarin ik ruim 100 evenementen heb (mee) georganiseerd. In deze periode dacht ik ook over de toekomst na. Wat zou ik willen doen als ik 40 of 50 jaar oud ben en ik niet meer fysiek in staat zou zijn om tot de laatste uurtjes backstage te werken op een evenement. Dan zou ik iets anders moeten kunnen doen.

Daarom besloot ik om, naast mijn werkzaamheden voor uiteenlopende evenementen en artiesten, mij ook te focussen op de mediakant. Bijvoorbeeld het leren van HTML en CSS, het beheren van (WordPress) websites of het maken van posters (of andere grafische ontwerpen). Door deze keuze kwamen steeds meer mensen naar mij toe om hierin hulp en adviezen te krijgen. Ik besloot daarom dan ook om mijzelf naar de mediakant te brengen van deze evenementen en van uiteenlopende artiesten.

Nadat ik klaar was met de opleiding Event Management besloot ik om door te studeren aan de NHL Stenden Hogeschool (in de eerste twee jaar Stenden Hogeschool Leeuwarden) waar ik veel heb geleerd over de Media & Entertainmentindustrie. Denkt u bijvoorbeeld maar aan hoe social media werkt, hoe mediacampagnes worden uitgewerkt, hoe fotografie en grafische vormgeving kan worden toegepast en hoe belangrijk het is om in meerdere (culturele) teams samen te werken.

Kennis en ontwikkeling

Naast het ondersteunen van uiteenlopende taken die MJB Events PR doet voor verschillende organisaties, word er daarnaast veel gewerkt aan de website. Zo heb ik enkele jaren geleden verschillende kennisbankartikelen gepubliceerd in verschillende categorieën en kunt u ook uiteenlopende blogartikelen lezen op de website.

Deze kennis en ontwikkeling worden in de komende maanden nog verder uitgebreid zodat er meer uitleg te vinden is over het vakjargon van belangrijke woorden, die voor sommige personen misschien niet duidelijk genoeg kunnen zijn.

Conclusie

Ondanks dat MJB Events PR al zeven jaar op het internet te vinden is, word het tijd voor verandering. De toekomst hangt in de lucht. Met de veranderingen die zullen komen in de aankomende jaren hoop ik u nog beter te kunnen helpen met uw probleem of vraag in de entertainment en media industrie. Heeft u toch een project maar weet u niet of ik u daarbij kan helpen? Neem dan gerust contact met mij op! Ik help u graag verder!

Tags: