Mars- en Showconcours Franeker 2015

Mars- en Showconcours Franeker 2015Foto: © MJB Events PR

Mars- en Showconcours Franeker 2015

Voor de tweede keer vond het Mars- en Showconcours Franeker plaats in De Trije. Een evenement waarbij verschillende muziekkorpsen meededen in een competitie uit verschillende klassen en divisies. Ik vertelde je dat ik vorig jaar aanwezig was als bezoeker, maar dit jaar was ik aan het meehelpen tijdens dit evenement.

Om 09:00 uur kwamen alle medewerkers naar De Trije waar we met een bakje koffie alles nog een maal bespraken. Na het bakje koffie was het tijd om alles klaar te zetten, want het evenement zal om 12:30 uur gaan beginnen.

Het opbouwen ging snel, de lichten werden opgehangen en de warming-up zaal was ook al klaar gemaakt. Het was tijd voor de eerste muziekkorpsen die binnenkwamen. En dat kwamen ze. In totaal waren er 12 muziekkorpsen naar het hoge Noorden gekomen. Het ene muziekkorps was een bekend korps voor het Mars- en Showconcours, het andere muziekkorps was nog een onbekend muziekkorps voor het Mars- en Showconcours en maakte haar debuut op dit evenement.

Ik hielp mee als floormanager in de warming-up en losruimte en laadruimte. Een grote logistieke klus als je het aan mij vraagt, want elk korps heeft vele instrumenten bij zich wat extra ruimte kost. Maar zoals altijd, alles komt goed!

Wanneer de laatste muziekkorps bezig was, moesten natuurlijk alle korpsen zich klaarmaken voor de finale. De finale werd muzikaal bijgestaan door de Van Limburg Stirum Korps. Onder deze muzikale klanken kwamen alle andere muziekkorpsen de vloer op. Tijd voor de uitslag!

Na de uitslag en onder luid applaus, marcheerden alle korpsen af en was het tijd om naar huis te gaan. Alleen voor enkele daar gelaten, want in de avond was het nog niet stil in De Trije te Franeker. Hier vond het 60-jarige jubileum plaats van de Sternse Slotlanders uit Franeker!

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: