Loop Leeuwarden 2014

Loop Leeuwarden 2015© MJB Events PR

Loop Leeuwarden 2014

Vorige week zondag 18 mei vond in en rondom Leeuwarden de 8ste editie plaats van Loop Leeuwarden. Dit is een groot sportevenement waar veel hardlopers en wandelaren naar uitkijken. Dit jaar hielp ik voor het eerst mee tijdens dit evenement iets buiten Leeuwarden.

In de vroege ochtend kwam ik aan op het Oldehoofsterkerkhof waar ik met een pendeldienst naar mijn plek werd gebracht. Hier zouden vele hardlopers langskomen, omdat er in totaal een deelname was van 5.500 hardlopers! Alle hardlopers werden begeleid door ruim 1000 vrijwilligers die over het hele terrein verspreid waren. Een grote operatie dus voor iedereen en ook vooral voor de organisatie van dit evenement.

Doordat het erg warm was (+30 graden Celsius) besloot de organisatie al vroeg om op diverse plaatsen over te gaan tot extra maatregelen, ook waar ik te vinden was. Hier kreeg iedereen een spons met water, een bekertje water, en konden hardlopers even zitten als ze dat wilden.

Niet alleen alle hardlopers en wandelaren kregen extra verzorging, ook alle medewerkers die meehielpen kregen extra drinken, eten en wij werden in de gaten gehouden of alles wel goed ging. Gelukkig ging het allemaal goed op een enkele blessure en dorst na bij de hardlopers.

Volgend jaar op zondag 7 juni 2015 zal de 9de editie plaats vinden van Loop Leeuwarden. U kunt zich rond januari opgeven om mee te doen aan dit grote sportevenement!

Tags: