Informatieavond R.S.G. Simon Vestdijk

MJB Events PR© MJB Events PR

Informatieavond R.S.G. Simon Vestdijk

Gisteravond vond er aan de R.S.G. Simon Vestdijk in Harlingen een informatieavond plaats. Een informatieavond voor alle 3de jaar scholieren van de R.S.G. Simon Vestdijk Harlingen die meer informatie konden krijgen over hun vervolgstudie aan het MBO en HBO. Ik hielp mee bij dit evenement.

Er waren verschillende voorlichtingen van DUO (Dienst Uitvoerend Onderwijs) om meer te vertellen over de schoolplicht (onder de 18 jaar), over het Studentenreisproduct en hoe de toekomstige studenten hun studie kunnen financieren.

Naast deze belangrijke voorlichtingen waren er ook voorlichtingen van verschillende opleidingen van het Friesland College, Friese Poort, MBO Groen en Defensie (Landmacht, Luchtmacht, Marine en Marechaussee). Een leerzame voorlichting om een helder beeld te kunnen krijgen wat de toekomstige scholieren na hun MAVO of HAVO kunnen gaan doen.

In januari 2014 zal er ook een voorlichtingsochtend zijn aan de Pieter Jelles Aldlân in Leeuwarden. Hier wordt meer stilgestaan bij de opleidingen, de vakken die men zal gaan krijgen en wat ze precies zullen gaan leren in de betreffende opleiding. Deze informatie zal ook terug te vinden zijn op de website van de betreffende MBO of HBO opleiding.

Tags: