Informatieavond op de RSG Simon Vestdijk Harlingen

MJB Events PRFoto: © MJB Events PR

Informatieavond op de RSG Simon Vestdijk Harlingen

In het kader van mijn opleiding hielp ik gisteravond mee tijdens de informatieavond van de RSG Simon Vestdijk in Harlingen. Dit was een informatieavond voor alle 3de jaar scholieren van de RSG Simon Vestdijk om op die manier informatie te krijgen voor hun vervolgstudie op het MBO en HBO.

Tijdens deze avond was ik samen met de coördinator Rudy Abma aanwezig om deze informatieavond in goede banen te leiden. Op deze avond waren onder meer voorlichtingen van DUO (Dienst Uitvoerend Onderwijs) om te vertellen over de schoolplicht (onder de 18 jaar), over het studentenreisproduct en over het financieren van je studie als toekomstig student.

Naast deze voorlichtingen waren ook diverse opleidingen aanwezig van het Friesland College, Friese Poort, MBO Groen en van Defensie (Landmacht, Luchtmacht, Marine en Marechaussee). Een leerzame voorlichting om goed voorbereid op pad te gaan wanneer deze scholieren klaar zijn met hun MAVO of HAVO.

In januari 2014 zal er op het Pieter Jelles Aldlân in Leeuwarden een voorlichtingsochtend organiseren. Tijdens deze ochtend zullen er diverse opleidingen aanwezig zijn om toekomstige studenten te informeren over hun vervolgstudie op het MBO of HBO.

Tags: