Herdenkingsconcert 70 jaar na de Holocaust Elburg

Remembrance concert of 70 years after the Holocaust Drachten 2015Foto: © MJB Events PR

Herdenkingsconcert 70 jaar na de Holocaust Elburg

Dit jaar is het ruim 70 jaar geleden dat de Holocaust plaats vond in Europa. Om de slachtoffers te herdenken van deze verschrikkende gebeurtenis, vond gisteren een concert plaats in de St. Nicolaaskerk te Elburg (Gelderland). Dit concert stond in het teken van 70 jaar na de Holocaust.

Rond 13:30 uur was iedereen aanwezig in de kerk in Elburg. Er moesten buiten verschillende kramen worden opgebouwd, de kerk moest speciaal worden ingericht en het koor moest natuurlijk even soundchecken of alles goed was.

Tijdens dit concert was het Hollands-Koor aanwezig onder leiding van Jan-Quintus Zwart. Zij werden muzikaal bijgestaan door de Israëlische voorzanger Gilad Nezer, organist Jorrit Woudt en pianist Jan lenselink. De sprekers op deze avond waren de Burgemeester van Elburg, Cor Verkade, Lilian Glaiser en twee Israëlische overlevenden van de Holocaust. Zij vertelden onder meer wat zij allemaal hadden meegemaakt. Dit concert was vorige week donderdag (12 maart 2015) al volledig uitverkocht. Meer dan 650 bezoekers waren aanwezig op deze avond in Elburg!

Dit herdenkingsconcert is onderdeel van zeven concerten verspreid over Nederland. Zo hebben er concerten al plaats gevonden in Amersfoort, Arnhem en Drachten die beide bijna uitverkocht waren. Binnenkort komen er nog concerten in Middelburg, Schiedam en Amsterdam.

Alle concerten maken onderdeel uit en dragen een bijdrage aan de herdenking van alle slachtoffers die zijn gevallen tijdens de tweede wereldoorlog en de viering van 70 jaar bevrijding. Vele soldaten, verzetsstrijders en andere mensen hebben hun leven opgeëist voor de vrijheid van de bevolking van Nederland en Europa. De officiële herdenking en viering vindt plaats op 4 en 5 mei.

Tags: